Wed. Sep 22nd, 2021

Photo : Filip Olćan / Highwaystar Magazine

Buč Kesidi objasnili izjavu “da su najveći rok bend u Srbiji”

Pančevački indie-rok duo Buč Kesidi sprema se da krajem meseca obori rekord Azre, sa pet zakazanih koncerata u Zagrebu, a nedavno su pred sjajan nastup na Kalemegdanu uzburkali javnost izjavom da su “trenutno najveći rok bend u Srbiji”. (celo gostovanje možete videti u videu ispod)

Ta izjava izazvala je burne reakcije javnosti, a sada su Zoran Zarubica (bubnjevi, vokal) i Luka Racić (gitara, vokal) u velikom intervjuu za portal ravnododna.com pred zagrebačke koncerte, objasnili tu svoju izjavu.

– Cilj nam je oduvek bio da naša muzika bude slušana i uspešna, i svesni smo da sa rastom benda u nekom smislu “bodemo oči” sve više, i mediji nas sve više prate. Od toga ne može da se pobegne, i onda stvari koje govorimo dobijaju sve više na značaju, iako verovatno zaista ne bi trebalo. Konkretno izjava da smo najbolji rok bend drastično drugačije izgleda kada stoji kao naslov vesti, nego što je zvučala kada smo to rekli u TV programu, gde je u toj situaciji jasna bila i autoironija i šaljiva provokacija. Muzika je stvar ličnog izražaja i ukusa, pojam “najbolji” u suštini ni nema smisla, zato je i glupo da se takve izjave shvataju ozbiljno. Što se rokenrol odrednice tiče zdravo zezanje je oduvek bilo glavni element te kulture. Apsurdno je rokenrol posmatrati kao nešto sveto što ne sme da se ukalja, jer mu se time oduzima taj ključni element zezanja i provokacije. Ono što jeste merljivo jesu neki naši uspesi, rasprodat koncert u Beogradu i tih pet koncerata u Zagrebu, u tom smislu jesmo ponosni na to što smo postigli, ne da bi se takmičili već da bi pokazali da je moguće i da bi motivisali druge muzičare da pristupaju tom poslu ozbiljno i profesionalno jer je moguće živeti od toga. Na kraju krajeva nadamo se da ćemo svojim delovanjem otvoriti vrata mladim generacijama i bendovima boljim i uspešnijim od nas – rekli su momci iz Buč Kesidija.

Izvor: ravnododna.com

Highwaystar Magazine radio