Photo : promo

FUNK SHUI objavio novi muzički spot za pesmu “Никогаш Пак”

Funk Shui, svojim izuzetnim talentom i neprekidnim radom na svojoj umetnosti, obeležio je 2023. godinu.

Oduševili su publiku sa preko 20 koncerata širom Evrope i Balkana (Berlin, Beč, Groningen, Beograd, Novi Sad, Zagreb, itd.), kao i izdavanjem dugo očekivanog albuma “Никогаш Пак” 31. marta 2023. godine. Ovaj događaj je obeležen sa dva rasprodata koncerta u Skoplju u Mladinskom Kulturnom Centru. Numere sa albuma su munjevito zauzele visoke pozicije na najrelevantnijim top-listama, probudivši medijski interes na Balkanu.

Funk Shui započinje 2024. godinu novim muzičkim spotom za pesmu “Никогаш Пак”, koji je objavljen 25. januara na YouTube kanalu Funk Shui.

“Spot je sniman na lokacijama koje su imale važnu ulogu u našem sazrevanju i oblikovanju u mladosti, mestima koja smo osećali kao dom, možda više nego naša tadašnja stvarna mesta stanovanja. Cilj je bio uhvatiti brutalističku arhitekturu, pečat našeg rodnog mesta i simbol solidarnosti i davanja. Ovo odražava način na koji mi doživljavamo i razumemo Skoplje, što može da se poklopi sa tekstualnom temom pesme. Izražavamo poštovanje prema Skoplju zajedno sa Vladislavom Gavrilovskim, vizuelnim rezidentom i rediteljem ovog betonskog vrta od spota. Pesma je balada o turbulentnom odnosu između pisca i Skoplja, kao i nekoliko Skopljanaca. Pisac ih sve voli i uvek će biti tu za njih, kao što su 78 zemalja bile uz Skoplje nakon zemljotresa 1963. godine.” – kažu iz benda.

Video zapis je delo Vladislava Gavrilovskog. Muziku i tekst potpisuje Funk Shui, a audio produkciju ponovo je radio Ben Milčev.

Singl “Никогаш Пак”, kao i istoimeni album, dostupni su za slušanje na svim digitalnim platformama i nalaze se na više od 15 digitalnih muzičkih prodavnica.