Gary Numan najavio novi album i objavio istoimeni singl

Gary Numan otkrio je kako će objaviti novi studijski album 21. maja 2021. godine, a zvaće se “Intruder”.

To je njegov 18. studijski album, naslednik izdanja “Savage: Songs from a Broken World” iz 2017. godine, a vodi nas u svet gde su čovečanstvo i kultura većinom uništeni od posledica globalnog zagrevanja.

” “Intruder” gleda na klimatske promene iz spektra planeta. Kada bi Zemlja govorila i osetila stvari kako ih mi osećamo, šta bi rekla? Kako bi se osećala? Pesme, barem većina njih, pokušavaju da budu taj glas ili barem se trudim da izrazim ono što mislim da Zemlja oseća u ovo vreme” – rekao je Numan i nastavio :

“Planeta nas vidi kao svoju decu koja su odrasla u bezosećajne i sebične ljude koji potpuno zanemaruju dobrobit svog postojanja. Oseća se izdano, opustešno i bolesno – istakao je i dodao kako se planeta bori protiv ljudske vrste kao virus koji ga napada. Klimatske promene su jasan znak kojim Zemlja govori kako je dosta svega i konačno radi na tome da nas se reši i objašnjava nam zašto oseća da to mora da se uradi.”

On smatra kako je Covid-19 prvo oružje kojim želi da uništiti čovečanstvo.

Album “Intruder” kao što smo rekli izlazi 21. maja, a danas je objavljena i naslovna pesma sa izdanja koju možete čuti ispod.