Tue. Nov 30th, 2021

Photo : Goran Berović

GIBONNI PROMOVISAO NOVI ALBUM „U PO’ URE”

U po’ ure iza 18 sati, ovog ponedeljka, Gibonni je promovisao svoje novo izdanje, koje je nakon objave na digitalnim muzičkim servisima i CD-u, sada objavljeno i na vinilu.

U intimnoj atmosferi i sjajnom retro ambijentu zagrebačkog puba „Cooltura”, u društvu prijatelja, saradnika, kolega muzičara, novinara i fanova, Gibonni je, u pratnji benda, otpevao aktuelni singl „Lažu fotografije”i „Ko si da si”, snažnu baladu tamnog sjaja koja i u live izvedbi pokazuje snagu i potencijal još jednog od budućih singlova s „U po’ ure”, te dobro znane hitove „Libar” i „Oprosti”.

Po svom izlasku „U po’ ure” je definisan kao EP jer se na njemu nalazi 5 novih pesama, u trajanju manjem od pola sata, što je i definisalo naziv izdanja, no ubrzo je postalo jasno da je ‘U po’ ure’ usprkos trajanju, broju pesama, pa i nameri autora i izdavača, zapravo po svom konceptu, sadržaju i dosegu pravi legitimni novi Gibonnijev album. Naime, odmah po objavi u digitalnom izdanju, „U po’ ure”se našao na nizu Top 100 ili Top 200 najstreamanijih albuma na najvažnijim streaming servisima, poput iTunesa/Apple Musica, Spotifya ili Deezera, ravnopravno uz bok drugim internacionalnim izdanjima svetskih muzičkih zvezdi.

Photo : Goran Berović

Hrvatskoj je na Deezeru u nedelji izlaska „U po’ ure” bio najstreamovaniji album, u Sloveniji je na dan izlaska i nedeljama nakon toga albuma bio #1 na iTunes listi, u Holandiji je ušao direktno na #22 na Top 200 listi albuma svih žanrova, a #8 na listi najstreamovanijihanijih pop albuma. U Švedskoj se „U po’ure” po objavi nalazi na #19 mestu na top 200 listi albuma svih žanrova i #3 poziciji na listi pop albuma. Sličan uspeh album je zabeležio i na top listama najstreamovanijih pop ili albuma svih žanrova i u Nemačkoj, ČeškojIrskoj, Velikoj Britaniji, ŠvajcarskojItaliji ili Mađarskoj gde se u momentu izlaska na iTunes top listi najstreamovanijih pesama od #19 do #23 poređali svih 5 pesama s albuma… Osim toga uspeh „Kiše”, prvog singla koji je mesecima u samom vrhu najemitovanijih singlova u celoj regiji, pokazao je da se čekanje na novi Gibin album isplatilo, a na istom putu je sada i novi singl „Lažu fotografije”, kojem je konkurencija upravo njegov prethodnik objavljen pre gotovo pola godine, pa je tako sada Gibonni već nedeljama sa oba objavljena singla na HR Top40 listi.

Photo : Goran Berović

Objava „U po’ ure” na vinilu, zapravo zaokružuje celu ovu priču. Sada je, na neki način zatvoren pun krug, sa izdanjem koje možete zvati EP-em, albumom ili kako god vam je drago, jer na koncu to je i manje bitno. Važnije je od svega toga je da su pesme već našle svoj put do publike, da je svaka od njih ili već realizovani i potvrđeni ili potencijalni budući hit singl, što potvrđuje da je ovih ‘po’ ure’ vredelo čekati, te da, nakon što ih poslušate svaki put iznova, možete, kao na koncu svakog Gibinog koncerta, reći samo – hoćemo još!

Album „U po’ ure” možete slušati i kupiti ovde.

 

Highwaystar Magazine radio