Tue. Nov 30th, 2021

Gitarista benda Rammstein izjavio da misli da je vreme rock muzike pri kraju

Dani rock bendova koji mogu da održavaju koncerte po stadijumima se možda bliže kraju, barem u mislima gitariste Rammsteina i lidera benda Emigrate, Richard Kruspea.

U nedavnom intervjuu za Summa Inferno u kojem se muzičar u početku žalio zbog nedostatka pobune u rocku i metalu ovih dana, on je takođe podelio svoje mračne poglede za budućnost rock i metal grupa koje sviraju na stadionima.

Ispratite : Pirotehničar grupe Rammstein otkriva koliko goriva bend koristi po koncertu

“Rock muzika je nekada bila muzika kojom smo se svi bunili protiv svojih roditelja. Sećam se, kada sam bio mali, puštao sam rock i moji roditelji su dolazili i govorili: ‘Možeš li to da utišaš?’ – rekao je Kruspe, a zatim dodao: – Danas, kada moja deca puste neku rock pesmu, dođem i kažem: ‘Možete li da je pojačate?’ Dakle, pobuna u rock muzici je završena.”

Kako je intervju doveo do činjenice da prisustvo Rammsteina ili Metallice na stadionu i dalje pokazuje da postoji publika za tešku buntovničku muziku, gitarista je dodao:

“Da, da, ali svi oni(mi) su kao dinosaurusi. Razmislite o tome, svi ti bendovi dinosaurusu su stari, mi smo stari ljudi. Mlada generacija, oni možda i slušaju nešto od rocka, ali ih zanima i druga vrsta muzike.”

Kruspe je zatim dodao da su dani rock i metal bendova kao “stadionskih bendova” skoro gotovi, navodeći:

“Drugi problem je što ti veliki bendovi nestaju – ali nema više novih, ne postoje. Uvek pričam o tim stadionskim bendovima – skoro je gotovo! Koji je poslednji bend koji može da održi turneju po stadijumima?”

Highwaystar Magazine radio