Tue. Nov 30th, 2021

SAN ANTONIO - JULY 26: Singer/Guitar player Brent Hinds of Mastodon performs during the Rockstar Energy Mayhem Festival at the Verizon Wireless Amphitheater on July 26, 2008 in San Antonio, Texas. (Photo by Gary Miller/FilmMagic)

Gitarista Mastodona popljuvao Disturbed ; ostatak benda morao da spašava situaciju

Mastodon su se izvinili u ime člana Brenta Hindsa nakon što je dao komentare o metal bendu Disturbed koji je uključivao uvrede.

Hinds je ranije ove nedelje bio gost u podkastu Jamey Jasta-e The Jasta Show, gde je govorio o situaciji kada je Mastodon bio podrška za Disturbed na Mayhem Festivalu 2008.

Kada su ga pitali da li su Hindsu ostala još neka turneja po listi, on je odgovorio: „Ne, ipak sam imao mnogo turneja koje nisam želeo da radim, poput Disturbeda i svih tih glupih sranja poput Mayhema. G** a** sranje. Moraš da sviraš pre Disturbeda. Moraš da sviraš ljudima koji vole Disturbed.”

U nastavku je rekao da je festivalska publika „samo jebena gomila pijanih Amerikanaca“, a fanovi Disturbeda „prihvataju bilo šta, pretpostavljam“. On je dodao da je prva turneja benda za metal izdavačku kuću Relapse – gde su svirali sa death metal bendom Dying Fetus – bila „užasna”.

Ispratite : Mastodon dolaze u Zagreb 2022. godine

Consequence je od tada izvestio da je muzički pisac Morgan Y Evans zatim komentarisao nedavnu objavu Mastodona na Instagramu, u kojoj je bubnjar Brann Dailor prikazan obučen kao frontmen Judas Priest-a Rob Halford za Noć veštica. Izjavili su da je „danas bilo super usrano videti vas u celoj štampi sa članom koji koristi homofobični jezik da opiše turneju sa @disturbed“.

Bend je na njihov komentar odgovorio saopštenjem. „Ovo me zaista nervira“, piše. „Veoma mi je žao što smo povredili vaša ili osećanja bilo koga drugog, to nikada nije naša namera. Želimo da se naši LGBTK fanovi osećaju bezbedno slušajući našu muziku i kada dolaze da nas vide uživo.”

Bend je pojasnio da „nemaju zle volje prema Disturbedu“ i da je bend „uvek bio super kul prema nama na turneji Mayhem“. Takođe su dodali da je „intervjuer možda uhvatio Brenta u lošem danu“.

Mastodon su nedavno objavili svoj osmi studijski album „Hushed and Grim“ preko Reprise Records. U intervjuu za NME, Dailor je govorio o procesu saradnje benda.

„Ne razgovaramo o svojim osećanjima jedni s drugima, samo ih stavljamo u tekstove“, priznao je. „Mi smo momci tako da ne sedimo u sobi i pričamo jedno drugom kako se osećamo, ali zajedničko pisanje pesama je prilično blisko.”

Highwaystar Magazine radio