Glenn Hughes izjavio da više nikada ne bi nastupio sa Deep Purpleom

U novom intervjuu za “That Jamieson Show”, Glenn Hughes je upitan da li bi razmotrio mogućnost da učestvuje u turneji na ponovnom okupljanju Deep Purple-a na kojoj bi učestvovali i David Coverdale i Ian Gillan kako bi svi podelili pozornicu u čast proslave benda.

Odgovorio je : “Ne bih to razmatrao, jer sam sada to već prešao. To je bilo tako davno. Recimo samo da postoje neki nerešeni problemi iz prošlosti. A za mene, vreme koje mi je preostalo da radim na ovoj planeti, moram da nastavim da stvaram novu muziku i orem dalje. Da, radio sam neke koncerte  u vezi sa muzikom Deep Purple-a, ali što se tiče ponovnog angažovanja sa njima, živu formu, neka hvala “.

Hughes je nastavio da pojašnjava da njegovi problemi sa Deep Purpleom “nemaju nikakve veze sa Davidom Coverdaleom. Volim ga”, objasnio je. „Ponovo bih sarađivao sa Davidom ako nam se ukaže prilika, ali sa bilo kim drugim, ne.“

Poznat kao „rock glas“, Hughes je ključne godine karijere proveo kao basista i vokal Deed Purplea, pojavljujući se na albumima „Burn“, „Stormbringer“ i „Come Taste the Band“. U novije vreme svirao je razne hitove iz kataloga Purplea, uključujući „Burn“, „Stormbringer“, „Sail Away“ i „Smoke On The Water“, kao deo svoje „Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple Live“ turneje, koja je pokrenuta 2017. godine.