Goran Bare i Majke, Sharks, Snakes & Planes i Daliborovo Granje na Rockam Dorćol festivalu

Goran Bare i Majke, Sharks, Snakes & Planes i Daliborovo Granje, nastupiće 17. i 18. novembra od 21 sat na trećem Rockam Dorćol festivalu u Dorćol Platzu.

Posle Kontakt konferencije u Domu omladine u martu, Goran Bare i Majke još snažniji stižu 17. novembra na treće izdanje Rockam Dorćol festivala, jer su posle 30 godina na vinilu objavili jedan od ključnih album regionalnog rokenrola ’90-tih godina. Album “Razdor” je upravo objavljen kao vinilno reizdanje.

“Budi ponosan”, “Fantastična vatra”, “Krvarim od dosade” i mnoge druge pesme sa ovog izdanja Goran Bare i Majke nam oživljavaju u Dorćol Platzu. U Beograd stižu na vrhuncu koncertnog raspoloženja, neposredno pred najveći šou u karijeri, koji ih očekuje u Areni Zagreb.

Ulaznice za prvo veče Rockam Dorćol 3 festivala u okviru koje nas očekuje koncert Gorana Bareta i Majki, dostupne su na Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na Tickets.rs po promotivnoj ceni od 1.800 dinara. Redovna cena ulaznica biće 2.000 dinara, odnosno 2.500 na veče koncerta, ukoliko ih bude ostalo.

Druge večeri trećeg izdanja Rockam Dorćol festivala nastupiće idejni tvorci i domaćini festivala, Sharks, Snakes & Planes i Daliborovo Granje. U subotu, 18. novembra, Sharksi će proslaviti 10 godina od izlaska EP-a “Nebeska mehanika” a sa njima će drugo veče festivala obojiti koncertna atrakcija iz Čakovca – Daliborovo granje, inače “povratnici” u Dorćol Platz.

Ovaj petočlani progresivni post rock bend iz Čakovca je zavidnu međunarodnu pažnju stekao po objavi drugog albuma “Hainin”, koji je putem švedskog YouTube kanala Underrated Albums u kratkom roku, sa više od milion pregleda, postao najslušaniji album u poslednjih deset godina otkako kanal promoviše skrivene EP i LP dragulje svetske muzičke scene.

Ulaznice za drugo veče Rockam Dorćol 3 festivala prodaju se po promotivnoj ceni od 1.000 dinara. Redovna cena ulaznica biće 1.200 dinara, odnosno 1.500 na veče koncerta, ukoliko ih bude ostalo.

Prvi Rockam Dorćol održan je 2021. godine kao odgovor na dugu pauzu u susretu bendova sa publikom, izazvanu pandemijskim uslovima. Samo godinu dana kasnije Rockam Dorćol je prerastao u dvodnevni međunarodni festival. Treće izdanje takođe prati oprobani koncept od prošle godine: susret muzičara iz regiona i beogradske publike u srcu Dorćola – u Dorćol Platzu.