Gothic rock veče održava se u Klubu Fest 23. februara

Gothic rock veče u Klubu Fest 23. februara!

Nick Schultz i Emma Newby (The Faces of Sarah, UK) po treći put dolaze u Beograd, ali ovoga puta sa svojim novim projektom Heartbreak Noir.

Uz njih će nastupiti dugogodišnji prijateljski bend iz Beograda Asphalt Chant kao i DJ Akasha i DJ Nenad B.

Cena karte u pretprodaji je 800 dinara.

Karte se mogu kupiti u:
• Klubu Fest (Gradski park 2, Hala Pinki, Zemun)
• Klubu Beti Ford (Zetska 2, Stari Grad)
• Direktno od benda Asphalt Chant

Na dan koncerta, cena karte će biti 1000 din.

Heartbreak Noir je izdanak The Faces of Sarah, benda koji je počeo na londonskoj alternativnoj sceni kasnih 1990-ih. Kako se zvuk FoS-a razvio tokom godina, čini se da se neke pesme jednostavno nisu uklapale i Nick Schultz je poslao demo snimke istih Emma-i Newby. Zatim, dok su svirali specijalnu akustičnu svirku u Nemačkoj u decembru 2022., par je otkrio da uživa u drugačijem osećaju seta, a po rečima Newby-jeve, bilo je nečega u tome da „…strast sviranja sa celim bendom staviš u veoma ogoljen format koji zaista pokreće ljude.“ Inspirisani da nastave u tom pravcu, snimili su E.P. Major Arcana u produkciji Stephen Carey-ja, možda najpoznatijeg po tome što je bio kreativna snaga iza The Eden House, zajedno sa Tony Pettitt-om iz Fields of The Nephilim-a. Zapravo, Schultz je pevao prateće vokale na pesmi The Eden House – Timeflows, stoga je jasno da je goth verodostojnost Heartbreak Noir-a netaknuta.

Asphalt Chant je darkwave bend iz Beograda, Srbija, osnovan 2007. godine. Asphalt Chant nastupa na festivalima poput EXIT-a, Dev9t, Festivala srpskog podzemlja, Starwood-a…

Sarađivao je u nastupima uživo sa stranim bendovima kao što su She want’s revenge (US), The Faces of Sarah (GBR), Edges (US/ES), Warteraum (AU), Empty Story (HU), EKKO the Strange (US), Cold Remambrance (GR), a takođe i sa brojnim domaćim bendovima. Bend se pojavljuje na nekoliko kompilacija: “I mi plačemo iza tamnih naočara”, “Vreme brutalnih dobronamernika”, “Dark:Scene vol. 7”, “Dark Scene from Balkan” (objavljeno u Nemačkoj), “Messages beyond dark dreams vol. 3” (objavljeno u Rusiji).. Britanski novinar i pisac Mick Mercer, kojem se pripisuje da je osnivač žanra gothic rock, posvetio je pažnju bendu Asphalt Chant u svojoj knjizi ‘Music to Die For’, objavljenoj 2009. godine.

DJ Akasha i DJ Nenad B. su old-school DJ-evi beogradske Gotik scene.

Puštajući muziku od 1996. godine, Akasha je gravitirala ka old-school Gothic zvuku sve do danas. Od 2013. implementirala je old-school EBM zvukove, uglavnom nemačkog porekla, dok se Nenad fokusira na čistu Gothic klasiku.