Sonata Arctica objavili poslednji singl pred izbacivanje novog albuma

Kako bi najavili svoj dugoočekivani novi album „Clear Cold Beyond“ finski melodični metal bend SONATA ARCTICA danas je iznenadio fanove potpuno novim muzičkim spotom.

Njihova najnovija numera, ‘Dark Empath‘, takođe je dobila i svoj video spot.

Artwork by Niko Anttila

Pevač Toni Kakko je prokomentarisao ‘Dark Empath’: „Ova pesma je deo sage koja je počela pesmom ‘The End Of This Chapter’ na našem drugom albumu ‘Silence’ 2001. – neki čak misle da je počela na našem debi albumu — i već ima mnogo nastavaka i prequel-a. Njena stalker tema nudi okvir za pisanje pesama u određenom stilu koji mi se jako sviđa. Ljudima to ne smeta, na sreću, haha! To nije hronološka priča, već tema sa ponavljajućim, poznatim likovima koji na kraju prožive kroz varijacije teme iznova i iznova.”

Sonata Arctica singlom najavila novi album – “Vraćamo se u power metal”

„Clear Cold Beiond“ sadrži 10 numera koje oživljavaju sklonost benda ka melodijama u stilu power metala nakon njihovog putovanja u akustične pejzaže tokom pandemije. Prepuna je žešćih pesama i spaja najbolje od svih perioda višestrukog rada benda: od brzih himni kao što su „First In Line“ i „California“ do pesama prožetih emocijama kao što su „The Best Things“ i završni naslov numera, ova ploča nudi ponešto za svakog obožavatelja SONATA ARCTICA. Album će biti objavljen 8. marta 2024. preko Atomic Fire.