Green Day predstavili novu pesmu ,,Here Comes The Shock”

Green Day su objavili novu pesmu pod nazivom „Here Comes The Shock“.

Trio je najavio novu numeru putem Tvitera u četvrtak (17. februara), koja je zvanično izašao u Severnoj Americi juče, 21. februara, a danas, 22. februara u ostatku sveta.

Numeru su takođe odsvirali juče u okviru jučerašnjih NHL igara na otvorenom na jezeru Tahoe na NBC-u.

,,Here Comes The Shock” označava prvi novi materijal benda od ,,Father Of All Motherfuckers” koji je objavljen 2020. godine, i  nedavnog solo albuma sa obradama frontmena Billie Joe Armstronga pod nazivom „No Fun Mondays“.

Nakon samo nekoliko nedelja od prvog koncerta Green Day-a uživo nakon skoro godinu dana, sada su odsvirali set od tri pesme na godišnjem NFL Honors shou.

Grupa je svirala ,,Holiday”, ,,Basket Case” i numeru ,,Still Breathing” iz 2016. godine ispred SoFi stadiona u Inglvudu, u Kaliforniji.

Green Day imaju odloženu turneju po Velikoj Britaniji sa Weezerom i Fall Out Boy-em koju bi trebalo da održe u junu 2021.

U drugim vestima o legendarnom pop-punk bendu, frontmen Billie Joe Armstrong nedavno je otkrio da je poslednjih meseci pisao puno nove muzike.

Govoreći za NME, rekao je: „Puno sam pisao. Uvek nešto sastavljam, bilo da je reč o celokupnoj demonstraciji u mom malom studiju ili samo nekim glasovnim beleškama na telefonu.

„Bez obzira da li radimo album u celosti, EP ili samo pesmu, imamo puno različitih mogućnosti. Stvar je u tome kada se desi pravi trenutak. To je lepota načina na koji danas možete da objavite muziku ovih dana. Ne morate da čekate da vam bilo ko kaže da je pravo vreme. “

Armstrong je dodao: „Sa novim stvarima koje pišem, ne znam – mnogo toga je nekako samozatajnije i smešnije [od poslednjeg albuma]. Nije da radim komediju ili nešto slično. S jedne strane se čini autobiografskim i smešnim, ali s druge strane kada ga pogledate možete dodati socijalni komentar na to. “