Daft Punk se raspali nakon 28 godina

Daft Punk su potvrdili da se raspadaju nakon karijere duge 28 godina.

Pariški dvojac, koji se smatra jednim od najuticajnijih elektronskih izvođača svih vremena, vest je potvrdio u novom osmominutnom videu nazvanom „Epilogue“ – koji sadrži snimke iz njihovog naučno-fantastičnog filma Electroma.

U videu se vidi dvojac – Thomas Bangalter i Guy-Manuel de Homem-Christo – kako šetaju pustinjom u svojim prepoznatljivim svemirskim kacigama i kožnim jaknama.

Dolazi do dramatičnog zaključka kada jedan od članova na kraju dodirne dugme koje rezultira njegovom eksplozijom, pre nego što klip pređe u crno.

Njihova dugogodišnja publicistkinja Kathrin Frazier tada je zvanično potvrdila njihov razlaz.

Njihov debi album, „Homework“ iz 1997. godine, iznedrio je numere poput „Around the World“ i „Da Funk“ i omogućio da se za njih čuje i na međunarodnoj sceni.

Ali kada su se vratili četiri godine kasnije sa albumom „Discovery“ iz 2001. godine, dvojac je postao poznat po svojim sada već dobro poznatim prikazima anonimnosti, pojavljujući se u javnosti iza maski robota koje će postati sinonim za njihovu misterioznost.

Ploča, na kojoj su se našle numere poput „One More Time“ i „Harder, Better, Faster, Stronger“, takođe je potvrdila njihov status dva najtraženija svetska producenta.

Njihov najnoviji album objavljen je 2013. godine „Random Access Memories“, koji je iznedrio numere poput kolaboracije sa Pharrell Williamsom, „Get Lucky“ i doneo im titulu za album godine na Gramiju 2014. godine.

Takođe su postigli šest top 10 singlova na britanskim top listama, gde su se našle i već pomenute „Around The World“ i „One More Time“.

Dvojac je se poslednjih godina slabo pojavljivao, a poslednji put je bio 2016. godine kada su sarađivali sa The Weekndom na dve numere – „Starboy“ i „I Feel It Coming“.

Njihov konačni nastup nastupio je 2017. godine, kada su se pridružili The Weekndu da bi izveli potonju numeru na dodeli Grammy nagrade. Ovde pogledajte snimke nekih od njihovih poslednjih koncerata.