Photo : promo

HALI GALI PREMIJERNO U ZAGREBU!

Hali Gali konačno ima zagrebačko izdanje – u subotu 24. februara 2024. zauzimaju Mediku i predstavljaju svoju drugu kompilaciju!

Pet regionalnih kolektiva i inicijativa, JeboTon, Velvet, Superval, beogradski Kišobran i Hali Gali, udružili su snage i organizovali događaj koji će pokazati snagu regionalne scene, sa čak 9 bendova i 2 di-džeja!

Izvođači su Vizelj, Šajzerbiterlemon, Proto Tip, Gazorpazorp, Nadya, Ubili Su Batlera, Cactus Fields, Ki Klop kao predstavnici JeboTon Kolektiv i Željezne Pilule kao reprezentacija mladih bendova Superval. Nakon bendova, do ranih jutarnjih sati zabavljaju nas renomirani beogradski di-džejevi Stevie Whisper i Andria.

Photo : promo

Hali Gali je muzički festival poznat po promociji mladih izvođača iz mnogih alternativnih muzičkih žanrova. Shortparis, Repetitor, Vizelj i KOI KOI samo su neki od bendova koji su godinama nastupali na ovom festivalu. Na svakom svom izdanju Hali Gali pronalazi, promoviše i podržava mlade muzičke talente na srpskoj i regionalnoj alternativnoj sceni.

Zbog svog uticaja i širokog spektra delovanja, Hali Gali je prerastao u muzički pokret pod čijim okriljem postoji značajan broj domaćih bendova, tako je nastao Hali Gali kolektiv koji okuplja alternativne izvođače. Sve je počelo 2019. godine kada su objavili svoju prvu kompilaciju na kojoj je bilo devet bendova i isto toliko pesama. Srpska, a posebno beogradska, muzička scena je procvetala poslednjih godina, a svakom ko prati regionalnu muzičku scenu jasno je da su neke nove, mlade snage došle na svoje.

Karte možete kupiti po pretprodajnoj ceni od 15 EUR onlajn preko CoreEvent platforme. Ukoliko ih ostane, cena ulaznice će biti 20 EUR na dan događaja.