Photo : Nenad Vujanović

HALI GALI u Beogradu u subotu 23. marta ; energetska eksplozija u delimično kontrolisanom prostoru

I ove godine Kontakt konferencija svoju kulminaciju imaće u kasnovečernjim i jutarnjim satima u Dragstoru, gde će se dešavati Hali Gali festival.

Vreme je subota 23. mart, vrata se otvaraju u 22h. Karte su u prodaji u Zaokretu (Cetinjska 15), kao i online na RA sajtu (https://ra.co/events/1880355), a aktuelna cena ulaznice je 1500rsd.

Novo izdanje Hali Gali Festivala biće, kao što ste i navikli, energetska eksplozija u delimično kontrolisanom prostoru.

Muzika će dolaziti sa svih strana: sa dve glavne bine u Velikoj sali, kao i sa dva manja stejdža. Predstavićemo novu Hali Gali #2 kompilaciju, nastupiće osnivači i novi članovi HG kolektiva, kao i mladi bendovi, prijatelji kuće, a biće i specijalnih gostiju. U Velikom klubu veče otvaraju Čuvari Stvari, devojke će ove nedelje predstaviti debitantski EP “Tonem”. Program nastavlja šabački trio LU – njihov prvi album nastao u Down There Studiju izlazi do kraja proleća. Milanovački Cactus Fields oduševio je prisutne nastupima u Ljubljani i Zagrebu i naravno da su očekivanja i ovog puta ogromna, dok proto tip najavljuju premijeru potpuno nove pesme uz standardne hitove, katarzu i horsko pevanje.

Sitzpinker ima spreman još jedan novi singl, a znate i sami šta se događa u publici kada krenu “Sudan” i “Da li”… Vizelj nema milosti ni prema kome kada su na bini, razneli su svaki stejdž na kojem su nastupili ove godine, a kladionice primaju opklade šta će obraditi ovog puta. Finiš dešavanja u velikoj sali biće u znaku Gazorpazorp i Šajzerbiterlemon. Gazori su obećali da je 2024. godina “njihova” i da je vreme za debi album – uživo su uvek odlični, a “Proleće” je baš hit! Šajzeri su u najboljoj formi od postanka benda: usvirani, energični i spremni za igru “dok požar okružuje grad”.

Na HC stejdžu biće pakao, sve kreće posle ponoći, nastupiće Daze, Viking Krew, Ubili su Batlera, Neven, Suplex, Majak i Nabod!. Čejmberse preuzima DJ duo Bucalo i Thinker sa svojim popularnim dub setom, a pridružiće im se i dva specijalna gosta koji će biti najavljeni na dan dešavanja. Izvođača je puno, Dragstor je ogroman, vi ste dobrodošli i biće kako biti mora, znate sve – “ovde nema nikog, nikog osim nas”.