Omot ; photo : promo

Bend Breed debitovao EP-em pod nazivom “1/2”

Podgorički rock bend Breed objavio je svoje prvo izdanje, EP pod nazivom “1/2”.

Ovo izdanje donosi nam 3 numere, “Lo Fi Paradise”, “Angry Man Jam” i “Juli”, žanrovski raznolike sa jednom zajedničkom karakteristikom koja ih povezuje a to je ambijentalna rock muzika. U pesmama se čuje kako blues tako i alternativni rok, što čitavom izdanju daje posebnu emociju ako se sluša kao celina.

Pesme su nastajale u poslednje 3 godine, a snimljene su u jesen 2023 godine u studiju Pejović guitars na Cetinju. Za snimanje, kao i za mix i mastering bio je zadužen Andrija Pejović. EP je objavljen za nezavisnu izdavačku kuću Montenegroarts, a realizaciju izdanja je su pomogli PAM CG (prava autora muzike Crne Gore).

Osim članova benda, Filipa Radevića na bubnjevima, Ivana Jokanovića na basu i pratećim vokalima, Filipa Đuraškovića na gitari i na glavnom vokalu i Đura Masoničića na gitarama, na ovom izdanju gostovali su i Vladimir Nikolić na perkusijama i Andrija Pejović na pratećim vokalima.

Bend je ovaj EP označio kao početak diskografske aktivnosti tako da bi u toku ove godine mogli da se nadamo još jednom EP-ju od strane Breed-a, kao i spotovima za pojedine pesme sa ovog izdanja.

U narednim mesecima bend će raditi na promociji ovog izdanja, koncertnim aktivnostima o čemu će javnost obaveštavati putem društvenih mreža. EP se nalazi na streaming platformama (Spotify, YT Music, Tidal, Deezer, Apple ) i na youtube kanalu benda.