Havarija najavljuje debitantski EP „Smrt iz korena“

Mladi beogradski metal bend Havarija najavljuje, preko njihove Instagram stranice, debitantski EP „Smrt iz korena“, koji će zvanično biti dostupan 27. novembra na njihovom YouTube kanalu, kao i na muzičkim platformama Spotify, Bandcamp, Deezer i dr.

„Ovaj EP predstavlja mesece napornog rada i truda da naše misli i ideje pretvorimo u muziku, koja će biti relevantna ne samo današnjim, mlađim generacijama, već i starijim slušaocima. Mislimo da su poruke pesama, praćene energijom, melodijom i atmosferom, nešto sa čime može svako da se poistoveti.“, saopštio je Andrej Bogićević, solo gitarista benda. „Nakon toliko uloženog vremena, trudili smo se da održimo balans između pesama, da iako se razlikuju po tematici i čak po melodiji i atmosferi, svakako funkcionišu kao jedna celina.“

EP, čije je snimanje trajalo u periodu od kraja oktobra do početka novembra ove godine, je sniman i produciran u studiju Citadela Sound Production od strane Luke Matković (Quasarborn).

„Smatram da smo, kao bend, uspeli da pronađemo zajednički jezik kojim stvaramo muziku. Nadamo se da će slušaoci osetiti poruku i osećanja koja smo pokušali da prenesemo, ali i da sami pronalaze individualna značenja u svakoj od pesama i tako na svoj način učestvuju u stvaralaštvu“, dodao je Nikola Rodić, ritam gitarista.

Havarija je nastala krajem 2018. godine kao treš metal bend. Trenutnu postavu benda čine Adam Adam (vokal), Nikola Rodić (ritam gitara), Andrej Bogićević (solo gitara), Antonije Karin (bas gitara) i Katarina Friščić (bubanj).