Helloween najavili novi album i turneju

U “Pumpkins United” postavi nemački power metal sastav Helloween nedavno je ušao u H.O.M.E. Studio u Hamburgu (gde je sve i počelo 1984. godine) gde su radili na potpuno novom materijalu.

U istom studiju u kom će snimiti sledeći album snimljeni su i njihovi kultni albumi kao što su “Master Of The Rings”, “Time Of The Oath” i “Better Than Raw”, koji će biti sniman analogno sa ciljem da se vrate korenima, kako se navodi u izjavi za javnost. U radu će učestvovati i pevač Michael Kiske i gitarista Kai Hansen, zajedno sa Dani Löbleom koji će snimati bubnjeve na originalnom setu pokojnog bubnjara Helloween-a Inga Schwichtenberga.

Do kraja avgusta ili početka septembra 2020. godine, celokupnu produkciju albuma bi trebali da završe i spreme za objavljivanje Charlie Bauerfeind i Dennis Ward, koji su trenutno oduševljeni kvalitetom materijala koji bend nudi.

“Svetska turneja “Pumpkins United” 2017.-2019. nas je pretvorila u pravi bend”, rekao je pevač Andi Deris. “Svi smo sada spremni za snimanje novog studijskog albuma. Sa umetničke strane je veoma uzbudljivo.”

U međuvremenu, Helloween su najavili “United Alive World Tour part II” koja bi trebala da počne u septembru 2020. godine.

Basista Markus Grosskopf rekao je: “Već i sada je bilo zabavno stvaranje set liste za prvi deo turneje koja je sadržala pesme sa naših raznih albuma. Novim albumom ćemo moći i ovo da nadmašimo. Naravno, svaki koncert će opet sadržati naše klasike – posebno one pesme koje nismo svirali na prvom delu turneje.”

Na “Pumpkins United” turneji Kiske je svirao uživo prvi put sa Helloween-om od 1993. godine. Hansen, koji je napustio Helloween 1988. godine, tokom godina se pridruživao bendu na sceni na raznim turnejama i festivalskim nastupima. Set je sadržao nekoliko dueta sa Kiskeom i njegovom zamenom, Deris, zajedno s mnogim retko sviranim pesmama, uključujući “Kids Of The Century”, “Rise And Fall” i “Livin ‘Ain’t No Crime”. Hansen – koji je bio frontmen Helloween-a do kraja 1986. godine otpevao je nekoliko ranih klasika, uključujući “Ride The Sky”, “Judas”, “Starlight” i “Heavy Metal (Is The Law)”.