I ZVANIČNO – PEPPERS-I SNIMAJU NOVI ALBUM SA FRUSCIANTEOM

Legende rock muzike nastavljaju sa iznanađenjima ! Nakon povratka gitariste  Johna Frusciantea u redove Red Hot Chili Peppers-a, isprva nisu bile otkrivene nikakve dodatne informacije, ali sada je potvrđeno da nam dolazi novi album velikana rock muzike !

2019. godina je bila godina ponovnog okupljanja, a u kojoj su se na binu vratili bendovi poput Rage Against the Machine, My Chemical Romance i Motley Crue. Neposredno pre nego što je 2019. bila završena, još jedno veliko okupljanje objavili su Red Hot Chili Peppers najavljujući odlazak Josha Klinghoffera i, “sa velikim uzbuđenjem i punog srca“, povratak Frusciantea.

Tokom promovisanja svog novog umetničkog performansa, bubnjar Chad Smith na kratko je pomenuo budućnost RHCP-a i rad sa Fruscianteom : “Dobio sam stroge naredbe za ovaj intervju:” NE PRIČAJ O BANDU NIKAKO.” Ali, da, John je ponovo u bendu i to svi znaju. Raspoloženi smo. Festivali su jedini naši rezervisani nastupi za sada. Za sada ćemo se uglavnom skoncentrisati na nove pesme i pisati novi album. Svi smo uzbuđeni zbog stvaranja nove muzike. ”

Na pitanje da razjasni da li Red Hot Chili Peppers trenutno snimaju novi album, Smith je odgovorio: „Da. To je sve što mogu da kažem. ”

Takođe, basista benda Flea je pre oko dva meseca na pitanje fanova kada će biti objavljen njihov novi album dao odgovor : “Ne mogu vam dati tačan datum. Radimo na albumu, pišemo nove stvari i spajamo ih. Bili smo u nemogućnosti da pišemo zbog brojnih koncerata poslednjih par meseci, i ja sam sada objavio knjigu i venčao sam se pre dve nedelje. Tako da ne znam tačno, ali u neko doba sledeće godine sigurno.”

Poslednji album benda, “Getaway“ iz 2016. godine, bio je drugi na kom je Klinghoffer svirao od odlaska Frusciantea 2009. To je bio drugi put da je Frudciante napustio bend – prvi put je bio 1992. godine.

(OSTALE IŠČEKIVANE ALBUME IZ OVE GODINE MOŽETE VIDETI OVDE)