Ian Paice otkrio zašto Deep Purple ne svira pesme snimljene sa David Coverdale-om

Tokom nedavne sesije gde je odgovarao fanovima na pitanja, bubnjaru grupe Deep Puprle Ianu Paiceu bilo je postavljeno pitanje da li postoji šansa da bend ikada ponovo izvede pesme „You Fool No One“, „Stormbringer“ i „Burn“.

Paice je odgovorio: “To su Coverdaleove pesme, nisu Gillanove. A imamo dovoljno Gillan-ovih pesama da sviramo, čak ni njih ne možemo sve da ubacimo. Tako da bi bilo veoma teško kada bi pokušali da ubacimo neke pesme koje uopšte nemaju veze sa Ianom. ”

Gillan je snimio četiri albuma sa grupom – “Deep Purple In Rock” (1970), “Fireball” (1971), “Machine Head” (1972) i “Who Do We Think You Are” (1973) – pre nego što je napustio grupu i zamenio ga Coverdale.

Coverdale je bio frontmen Deep Purple-a od kraja 1973. do početka 1976. i pevao je na albumima „Burn“, „Stormbringer“ i „Come Taste The Band“.

Godine 1984., Gillan se vratio u Purple za album “Perfect Strangers”. Napisao je još jedan album njima, “The House Of Blue Light”, pre nego što je još jednom izašao i zamenio ga Joe Lynn Turner za “Slaves And Masters” iz 1990. godine. Gillan se vratio za “The Battle Rages On” iz 1993. i od tada je ostao sa grupom.

Novi album Deep Puprle-a – “Whoosh!“, Biće objavljen 7. avgusta putem EarMUSIC-a. 21. studijski LP benda ponovo je producirao kanadski producent Bob Ezrin (Kiss, Pink Floyd…), koji je takođe radio na poslednja dva studijska albuma benda, “Infinite” i “Now What?!”.