Photo: Promo

INDIREKT SHOWCASE FESTIVAL OD 12. DO 14. NOVEMBRA U DOMU OMLADINE BEOGRADA

Posle pauze zbog globalne pandemije, Indirekt Showcase Festival održaće se sedmi put (ove godine samo u Beogradu) od 12. do 14. novembra u Domu omladine.

Na Indirektu ove godine nastupiće 18 muzičkih imena različitog nivoa iskustva, kojima je zajedničko to što imaju aktuelno novo ostvarenje koje treba da predstave publici i ljudima iz muzičke industrije.

Učesnici Indirekta ove jeseni su: Kukla (SLO), Presing (SRB), Nemanja (HRV), 21 vek (MAK), Gazorpazorp (SRB), Trobecove krušne peći (HRV), Koala Voice (SLO), Klotljudi (SRB), Žen (HRV), Balans (SLO), Lenhart Tapes Orchestra (SRB), Klinika Denisa Kataneca (HRV), Ana Avramov (SRB), Neprijatno mi je (SRB), Radnik (SRB), YusYus (SRB), Yan Dusk & Hari Kvoter (SRB) i Azza & Kapale (SRB).

Indirekt je prvi showcase festival u Srbiji (i jedan od prvih na Balkanu) koji, pored toga što omogućava susret publike sa živim nastupima stvaralaca muzike, ujedno pruža priliku samim autorima i ostalim poslenicima muzičke scene da se sretnu, razmene iskustva i uspostave nove vidove saradnje.

Još jedna specifičnost showcase festivala je njegov edukativni, konferencijski deo, koji učesnicima i posetiocima festivala pruža priliku da steknu važna nova znanja iz muzičke i književne struke.

Književni deo Indirekta predstaviće aktuelnu scenu slem poezije okupljenu oko izdavačkih kuća Enklava, Knjigabajt i Ammonite.

Književna zvezda ovogodišnjeg Indirekta biće ruski pesnik i rok muzičar Kiril Medvedev, koji će održati promociju svoje prve zbirke pesama prevedene na srpski “Sve je loše” (Ammonite).

Kiril Medvedev dobitnik je prestižne ruske književne nagrade “Andrej Beli” i lider rok grupe Arkadij Koc.

Photo: pixabay.com

Beogradsko izdanje festivala Indirekt stvorila je i realizuje nezavisna izdavačka kuća Ammonite Records/Ammonite Books, a najzaslužniji za nastanak i utemeljenje ove manifestacije , osnivač i urednik ove izdavačke kuće, Dejan Bošković, preminuo je početkom ove godine.

Ammonite i prijatelji nastavili su sa radom i u Dejanovu čast priredili su novo izdanje festivala Indirekt, uz podršku Ministarstva kulture Republike Srbije, kao i organizacija Sokoj i OFPS.

Festival Indirekt nastao je 2012 u istarskom gradiću Umag kao smotra regionalne nezavisne muzičke scene. Beogradsko izdanje ovog festivala osnovano je 2015 kao nastavak i dodatna epizoda, da bi se svake godine sve više osamostaljivalo i sticalo sopstveni karakter.

Izvor : Headliner.rs