Iron Maiden, RATM i Foo Fighters među kandidatima za ulazak u Rock n Roll kuću slavnih

Foo Fighters, Iron Maiden i Rage Against The Machine našli su se među nominovanima ulazak u Rock and Roll Hall of Fame u 2021. godini, objavljeno je juče, 10. februara.

Kao i proteklih godina, ova kategorija podrazumeva i kultne umetnike iz drugih žanrova, poput Jay-Z-ja i Tine Turner. Kompletnu listu ovogodišnjih nominovanih možete videti na kraju teksta.

„Ovo glasanje odražava raznolikost i dubinu umetnika i muzike koju Rock and Roll Hall of Fame slavi“, kaže predsednik fondacije Rock and Roll Hall of Fame John Sykes. „Ovi kandidati ostavili su neizbrisiv uticaj na svet muzike i uticali na bezbroj umetnika koji su ih sledili.“

Uslov za nominaciju su da je umetnik ili bend objavio svoj prvi komercijalni snimak pre najmanje 25 godina.

Foo Fighters i Iron Maiden su među sedam nominovanih koji su prvi put na glasačkim listićima. Go-Go’s, Jay-Z, Carole King (kao izvođač), Fela Kuti i Dionne Warvick takođe su prvi put nominovani.

Ako Foo Fighters budu uvršteni, Dave Grohl će postati dvostruko uvršteni izvođač, nakon što je kao član Nirvane primljen u Kuću slavnih 2014. godine.

Umetnici/bendovi koji će biti uvršteni će biti objavljeni u maju, a ceremonija će se održati ove jeseni u Klivlendu, Ohajo.

Kao i prethodnih godina, fanovi će imati priliku da glasaju, počevši od danas pa do 30. aprila, dok se glasanje odvija na sajtu https://www.rockhall.com/.

Spisak kandidovanih za uvrštenje u Rock and Roll Hall of Fame 2021. godine :

Mary J. Blige

Kate Bush

Devo

Foo Fighters

The Go-Go’s

Iron Maiden

Jay-Z

Chaka Khan

Carole King

Fela Kuti

LL Cool J

New York Dolls

Rage Against the Machine

Todd Rundgren

Tina Turner

Dionne Warwick