Istinita priča o tome kako je Axl Rose dobio ulogu u crtanom filmu

Frontmen grupa Guns’n’ Roses Axl Rose dobio je ulogu u crtanom filmu, jer su jedino njegov glas i njegovo pevanje toliko moćni da mogu spasiti svet od asteroida

Animirani video spot u kojem se Axl Rose pojavljuje u društvu Zekoslava Mrkve i ostalih Looney Toons junaka smo već videli. No sada donosimo i celu priču o ovoj nesvakidašnjoj saradnji. Naime, prošle godine, poznati pevač se kao gost iznenađenja pojavio u Boomerangovoj epizodi Looney Toonsa. Ušao je u telo superjunaka koji spašava svet. Axl Rose u crtanom je skrenuo asteroid sa putanje i spasio planetu pevajući pesmu “Rock the Rock”.

Nešto više od pola godine nakon što je epizoda prikazana i Zemlja izbegla udar asteroida, autori Rob Janas i Kevin Fleming objasnili su kako je Axl dobio ulogu.

Kevin Fleming otišao je na koncert grupe Guns N’ Roses održanom u sklopu “Not in This Lifetime” turneje. Tamo se oduševio činjenicom da je bend na pozornicu izašao uz klasičnu Looney Toons temu koja je svirala u pozadini. Kasnije je otišao na još jedan koncert za vreme kojeg je dobio i ideju – fantaziju kako je on opisuje, o tome da bi bilo sjajno da se Axl Rose, kao gostujuća zvezda, pojavi u njegovom crtanom filmu.

“Idući korak bio je smisliti scenario koji će Axlu odgovarati”, priča Janas, navodeći Snoop Dogga i Weird Al Yankovica kao druge poznate osobe koji su se takođe pojavili u animiranom izdanju. “U kancelariji imamo belu ploču na koju zapisujemo razne ideje koje nam padnu na pamet. Setio sam se jedne koja je postojala već neko vreme, ali nije bila zapisana. Looney Tunes ekipa moraće da uništiti asteroid.”

Kad su krenuli da razrađuju ideju, neko je spomenuo kako je Axlovo pevanje toliko moćno da jedino ono može da spasi svet.

Jedina stvar moćnija od laserskog zraka je rock and roll

“Jedina stvar moćnija od laserskog zraka je rock and roll”, zaključuje Fleming. Objasnio je i kako su zbog Axlovog javnog imidža i ne baš primerenog ponašanja po kojem je poznat bili pomalo skeptični da će ideju uspeti uspešno da realizuju. Bilo je potrebno puno truda da uopće stupe u kontakt sa pevačem. Ponajviše zbog toga jer su Guns N’ Roses u to vreme bili na povratničkoj turneji. Turneja je bila toliko uspešna da su stalno dodavali nove datume. Reditelji su čak došli do tačke u kojoj su skoro odustali od Axla i počeli da razmišljaju da kontaktiraju Stevena Tylera iz grupe Aerosmith.

U međuvremenu, Axl se ipak zainteresovao za projekat te je tražio da vidi kako će njegov lik biti nacrtan. Naravno, crtani lik morao je da podseća na Axla, pa se posegnulo za maramama i kariranim košuljama toliko svojstvenima Axlovom imidžu. Svi daljnji dogovori odvijali su se veoma sporo i opet su se pojavile sumnje, sve dok sam Rose nije lično zakoračio u njihov studio.

Axlova reputacija lošeg dečka i jednog od najpoznatijih ikona rocka osamdesetih išla je u prilog tome da autori ne znaju što od njega mogu da očekuju. Na kraju se Axl pojavio u studiju u majici s Looney Toonesovim kojotom te se ponaosob upoznao sa svakim članom tima. Ekipa kaže kako nije mogao biti ljubazniji.

Inicijalno je postojao i strah kako se Rose neće držati uputa ili da mu se neke delovi neće svideti. Da će hteti da menj scenario ili svoje rečenice ili da mu se neće svideti deo u kojem animirani lik nosi kilt – inspirisan onim kakvog je i sam nosio u osamdesetim.

ALI, Axl je vodio show i show je bio sjajan

“No, najbolje u svemu tome bilo je što se zna šaliti na sopstveni račun. Upravo zbog takvih stvari pomislite da nije ni čudo što je taj čovek toliko cool uspešan.”

Nakon snimljenog dijaloga trebalo je snimiti i “Rock the Rock” pesmu za što je Axl, budući da je to njegova teritorija, ipak imao neke sugestije. Istaknuo je kako je Janasova pesma više napisana za pevača i fazon grupe AC/DC te da ne odgovara najbolje njegovom vokalnom registru. Odmah nakon prvog slušanja Axl je imao ideju što i kako treba da se izmeni. U studiju je snimio dodatne delove. “Jednostavno smo ga svi pustili da vodi show i ispalo je dobro”, zaključuje Janas.

Snimanje je trajalo tri, četiri sata, a trajalo bi i kraće da Axl u međuvremenu nije ogladneo. Poželio je taco. “Ok, idem pojesti taco, pa ćemo završiti kad se vratim”, rekao je u jednom trenutku Axl, izašao iz studija pojeo svega nekoliko zalogaja i vratio se u kabinu. “Vratio se i stavio slušalice. Nije rekao ništa, ali kao, ok, spreman je, pauza je gotova… Otišao je na doslovno 30 sekundi, vratio se i nastavio sa pevanjem”, završava s anegdotom priču o Axlovom angažmanu sam Janas.

izvor : mixer.hr