PALAFRUGELL, SPAIN - JULY 27: Liam Gallagher performs on stage during the Cap Roig Festival on July 27, 2019 in Palafrugell, Spain. (Photo by Jordi Vidal/Redferns)

Muzički fotografi u Velikoj Britaniji doniraju svoje fotke kako bi prikupili novac za ekipe koje su usko vezane za žive nastupe i pogođene su najviše pandemijom koronavirusa

Brojni vrhunski muzički fotografi okupili su se kako bi prikupili novac za ekipe koje su najviše pogođene pandemijom.

Fotografije legendarnih umetnika kao što su Rankin, Tony McGee i Jill Furmanovski prodaju se po 95,00 funti, a 100% prihoda ide u Stagehand, dobrotvornu organizaciju iz Velike Britanije posvećenu pružanju pomoći živim muzičkim ekipama koje su pale u očaj u ova teška vremena.

„Efekti COVID-19 umanjili su sredstva za život ljudi koji rade u muzičkim produkcijama uživo“, rekao je Mike Love, predsednik Upravnog odbora Stagehanda. „Svakodnevno se čujemo s ljudima koji se bore i Stagehand prikuplja sredstva za pomoć onima kojima je najpotrebnija, sa jednostavnim ciljem da pomogne da krovovi nad glavom i hrana ostanu na stolovima.“

U organizaciji fotografa Eda Robinsona, koji se nada da će prikupiti 100 hiljada funti, pokretanje programa Prints For Music daje ljubiteljima muzike priliku da kupe grafike raznih muzičara kao što su David Bowie, Stormzy, Coldplay, Arctic Monkeys, Bob Marley, Mick Jagger, Yeah Yeah Yeahs, The Streets , Florence And The Machine, Liam Gallagher, Tina Turner, Alice Cooper, Sting i još mnogih drugih.

„Kao i mnogi drugi, borbe u vreme pandemije COVID-19 duboko su me pogodile i na ličnom i na profesionalnom nivou“, rekao je Robinson. „Obratio sam se ljudima koje poznajem u muzičkoj i fotografskoj industriji sa jednostavnom idejom da pokušam da pomognem onima koji nemaju potrebnu podršku da prežive ovu krizu. Mnogim fotografima koji su imali privilegiju da im je omogućen pristup fotografiranju ovih umetnika, to je omogućilo samo naporima njihovih produkcijskih timova.