Iz EXIT-a samo pozitivno – nadaju se održavanju festivala ovog leta

Dušan Kovačević, izvršni direktor EXIT festivala u Srbiji, se nada da će imati prilike da dočekaju izvođače kao što su Metronomy, David Guetta i Tyga za 20. godišnjicu festivala ovog leta, izjavio je za magazin NME.

„Optimisti smo jer je Srbija, zajedno sa Velikom Britanijom, vodeća u masovnoj vakcinaciji“, rekao je Kovačević za NME. „Naši zdravstveni stručnjaci kažu da je 50 do 60 procenata ljudi već imalo bolest i ima da imunitet. Do proleća sa vakcinacijom dobićemo imunitet stada. Ne vidimo razloge zašto bi postojala zabrana događaja. Posle najave Borisa Johnsona u Velikoj Britaniji, samo smo optimističniji za leto. “ – rekao je Kovačević za NME.

Nakon održavanja uspešnog socijalno distanciranog, ali malog događaja prošle godine, Kovačević je rekao da je EXIT spreman da se ovog leta vrati u punom obimu sa svim propisima koji su potrebni – ali naglašava da bi otkazivanja koncerata/festivala u drugim zemljama moglo uticati na line up festivala širom kontinenta. „Nema problema sa nekim iz SAD-a koji putuju u Evropu, ali oni će to učiniti samo ako imaju dovoljno koncerata za turneju“, rekao je. „Ovo će zavisiti od toga koliko će zemalja do leta steći imunitet stada. Za sada Velika Britanija i Srbija izgledaju dobro. Videćemo za druge zemlje.

„Kada je reč o DJ-ima i elektronskoj muzici, ovo će biti mnogo lakše postići nego kod bendova. Takođe mislim da će hip-hop sastavi/izvođači biti više voljni da putuju od nekih rock’n’roll bendova A klase“.

Održavanje EXIT festivala je planirano od 8. jula do 11. jula, dok su najveće zvezde pored pomenutih DJ Snake, Nina Kravitz, Sepultura, Marky Ramone, Massimo, Goblini i drugi.