Novi album grupe Extreme je već gotov – ali kada će biti objavljen ?

Tokom gostovanja u emisiji Kylie Olsson na YouTube-u, gitarista grupe Extreme Nuno Bettencourt potvrdio je da je prvi novi album benda još od 2008. godine “gotov već godinu dana“.

Objasnio je: “Trebali smo da ga objavimo prošlog marta, ali se pojavila jebena pandemija. Raspravljali smo i raspravljali, i fanovi mi i dalje svakodnevno na društvenim mrežama pitaju “Gde je taj album?”, a teško mi je da vam objasnim. Mi ga lako možemo objaviti – lako. Samo napišemo „Eto ga, objavljen je. Nalazi se na iTunes-u. Idi, uzmi ga.“ Ili „Na Spotify-u je. Idi.” Ali mi smo turneja-bend. Možda imamo malo old skul razmišljanje – ali želimo da dođemo kod vas i odsviramo tu i tu stvar za vas, a želimo da objavimo ovo kada budemo mogli da odsviramo – ne istovremeno naravno; Uskoro. Ali mi želimo da to objavimo, a zatim da budete uzbuđeni zbog toga, da živite s tim, da dođite da gledate koncerte, dođite ovde, dođite onde. Sad, ako pandemija bude nastavila da ide ovako kako jeste, onda nećemo moći da uzmemo tu jebenu tortu i da je pojedemo.”

Nuno je prethodno razgovarao o novom albumu tokom pojavljivanja u februaru 2020. godine u “Trunk Nation: L.A. Invasion“ na SiriusXM. Upitan zašto je trebalo više od 12 godina da objave novo izdanje, Nuno je rekao: “Da budem iskren sa vama, nismo toliko čekali. Verovatno imamo oko tri do četiri urađena albuma. Nije „gotovo gotovo“, ali album smo napravili prilično brzo.

“Ne želim da izdajem albume samo da bih ih izdavao. Voleo sam stvari koje smo radili, ali onda sam počeo da pišem neke druge stvari koje su mi se više svidele. Pre otprilike dve godine smo mislili da smo napravili album, ali onda smo iskoristili samo tri ili četiri pesme.”