Photo : Filip Olćan / Highwaystar

Jedan od najvećih majstora akustične gitare u svetu: Tomi Emanuel 9. novembra u Novom Sadu

Australijski gitarista Tomi Emanuel održaće koncert 9. novembra u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, saopštili su organizatori iz Gitar art festivala (GAF).

Koncert „legende svetske gitare“ biće prilika da čujemo Emanuelove numere koje su „bogate zrelim melodijama i radošću uhvaćenom u trenutku“, naveo je GAF.

„Radost je uvek prisutna jer ja za njom tragam u muzici. Videti iznenađenje u očima ljudi je vredno življenja i rada. Ne mogu a da ne sviram ljudima sa svim srcem koje je preplavljeno radošću zato što se nalazim u trenutku za koji sam celoga života radio“, naveo je Emanuel.

Jedan od najistaknutijih majstora akustične gitare danas u svetu Emanuel je poznat po maštovitim i virtuoznim izvedbama pop klasika drugih autora, ali i svojih dela poput „Lewis & Clark“ i „Angelina“.

Našoj publici je Emanuel poznat i po saradnji sa Vlatkom Stefanovskim i Štohelom Rozenbergom u akustičarskoj supergrupi Kings of Strings, koju je 2012. godine okupio upravo GAF, producirajući im album i turneju „First Step“, podseća se u saopštenju.