Jerry Cantrell iz Alice in Chains-a završio snimanje svog prvog solo albuma posle 2002. godine

Legenda Alice in Chains-a Jerry Cantrell potvrdio je da je završio rad na svom trećem solo albumu, o kojem možemo očekivati da ćemo uskoro čuti više. To će mu biti prvi solo album još od 2002. godine.

Cantrell je vest podelio putem svog Instagrama, uz fotografiju sebe, bivšeg pevača Dillinger Escape Plan-a Grega Puciato-a i inžinjera iz studija Paul Fig-a i Joe Barresija.

„Završio sam svoj novi album večeras nakon godinu dana od kada smo počeli da je snimamo“, napisao je gitarista. “Kakvo je ludo putovanje … uvek je. Radujte se što ćete ga uskoro čuti”

Cantrell je počeo da radi na svom albumu prvencu “Boggy Depot” 1996. godine, a objavljen je dve godine kasnije. 2002. godine izlazi njegov drugi album “Degradation Trip”. Posvetio je ploču Laine Staley-u, koji je umro nekoliko meseci pre objavljivanja.

Od smrti Staley-a, Cantrell, Mike Inez i Sean Kinney na kraju su regrutovali William DuVall-a da se pridruži Alice in Chains-u na vokalu, a ova druga verzija benda objavila je tri albuma – 2009. godine “Black Gives Way to Blue”, 2013. “The Devil Put Dinosaurs Here” i 2018. “Rainier Fog”.

U februaru 2020. godine, Cantrell je otkrio da je počeo da radi na drugom solo albumu i sledećeg meseca je podelio fotografiju iz studija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jerry Cantrell (@jerrycantrell)