Nova heavy metal supergrupa Alen Šenkovski najavila prvi singl

Prošle čudne i teške godine, na inicijativu Alena Šenkovskog, rodila se nova hrvatska heavy metal supergrupa!

Jedni od najboljih muzičara i legende naše regionalne rock i alternativne muzike udružili su svoje znanje, iskustvo i želju za dobrom heavy muzikom i bez puno priče snimili punokrvnu heavy metal pesmu. Može se reći da je izolacija za vreme pandemije zaslužna za nastanak ovog muzičkog projekta koji će tek pokazati zube svim ljubiteljima dobrog žestokog zvuka. Članovi benda su Žanil Tataj – Žak (ex-Divlje Jagode, ex-Jersey, Mary Rose itd.), Alen Šenkovski (ex-Sage, Time Decay, studijski muzičar), Krešimir Kaštelan (Crvena Jabuka, studijski muzičar) i Adrian Borić (Crvena Jabuka, ex-Animal Drive, ex-Divlje Jagode).

O ovim muzičarima se ne treba puno govoriti. Bend se zove Alen Šenkovski s obzirom na ideju i inicijativu celog projekta. Prvi singl sa pratećim spotom pod nazivom “Muzej izgubljenih duša”, za koji tekst potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo, a muziku Alen Šenkovski, premijerno će biti prikazan u ttorak 16.3. u 19:00h na CMC-u. Snimanje su odradili muzičari sami u svojim kućnim studijima, editing je radio Marko Josipović (Comarana Production) u Španiji, a sound dizajn i pripremu za mix i mastering Alen Šenkovski. Za fx trake i sequencer-e zaslužan je Leon Martell (Leon Šenkovski). Miks je radio Dejan Orešković, jedan od naših najboljih producenata, a mastering John Davis u “Metropolis” studiju u Londonu.

Prvi studijski album očekuje se krajem godine, a bend će do tada raditi na objavljivanju singlova. Takođe, sada i službeno, bend je napravio ekskluzivni ugovor sa Croatia Records. “Uskoro više o svemu” – kaže Alen.

Spot i dugo najavljivani singl za istoimeni album “Muzej izgubljenih duša” bit će premijerno prikazan u Utorak 16.3. U…

Posted by Allen Axe Šenkovski on Saturday, March 6, 2021