Jimmy Page, nekada gitarista svetski popularnog sastava Led Zeppelin objaviće svoju novu knjigu “Jimmy Page: The Anthology” u februaru sledeće godine, iako je dosadašnji datum bio decembar ove godine. Do odlaganja je došlo usled tehničkih greški, a knjiga će biti štampana u samo 2500 primeraka koji će svi biti potpisani.

“U ovu knjigu sam hteo da uključim stvari iz moje lične arhive koje su imale veliku ulogu u mojoj životnoj priči, ne bih li obratio pažnju i na detalje” – izjavio je gitarista.

 

Page je opisan kao “jedan od najuticajnijih, najvažnijih i raznovrstan gitarista i tekstopisaca u mučičkoj istoriji svih vremena“. Godine 2003. časopis Roling Stone ga je stavio na 3. mesto liste 100 najvećih gitarista svih vremena. Takođe, Page je uvršten u Rock n Roll kuću slavnih dva puta, kao član Jardberds-a (1992) i kao član Led Zeppelina (1995). Nakon smrti bubnjara John Bonhama 1980. godine i prekida fada Led Zeppelin-a, Page je sarađivao sa mnogim drugim poznatim izvođačima poput Eric Claptona, David Coverdalea, Foo Fightersima i mnogim drugim, ali je krenuo i sa solo karijerom. Prethodnu knjigu “Jimmy Page by Jimmy Page” gitarista je objavio 2014. godine.