Stéphanie Branchu - Why Not Productions

Johnny Depp ponovno u glumačkim vodama

Johnny Depp, posle saga, drama i pravnih šokova sa svojom partnerkom Amber Heard, ponovo se bavi glumom.

Ovog puta Depp će igrati ulogu francuskog kralja Luja XV. u istorijskoj drami „Jeanne Du Barry“. „Jeanne Du Barry“ u domaćim bioskopima izlazi 30. novembra.

Reč je o istorijskoj drami, koja prati istoimenu devojku Jeanne Du Barry u Francuskoj iz 18. veka. Naime, bez plemićke titule, Jeanne je kao Luisova ljubavnica završila u Versaju. Film, pored intriga u Versaju, prati i harizmatičnu Jeannu, koja pokušava da razbije dvorsku konvencionalnost i strogost. Sav bonton, pravila i bonton će pasti u vodu nakon što se Luj zaljubi u Jeannu, nakon čega Luj ponovo dobije volju za životom, piše Muzika.hr

Takođe, reč je o filmu u kojem Depp govori samo francuski. Naime, Depp je francuski naučio od svoje bivše partnerke i francuske pevačice Vanesse Paradis. Depp je prvobitno odbio ulogu Luja XV, tvrdeći da američki glumac ne bi bio dobar izbor za ulogu francuskog kralja.

Pored Depša, harizmatičnu Jeannu igraće Maïwenn Le Besco, francuska glumica alžirskog porekla. Maïwenn takođe producira i režira film. Inače, Maïwenn je poznata i po ulozi Dive Plavalagune u filmu “Peti element” u režiji Luca Bessona.

“Emir kаže dа jа sve činim kаko bih bio аntizvezdа” – pročitajte intervju Johnny Deppa od pre 30 godina u kom je otkrio kako je postao popularan

„Jeanne Du Barry“ otvorila je ovogodišnji Kanski festival. Između ostalog, film je postigao veliki komercijalni uspeh u Francuskoj, gde je bio nominovan osam puta za Cezara, odnosno francuski ekvivalent Oskara. Takođe, za potrebe prikazivanja Francuske iz 18. veka u film je utrošeno 22 miliona dolara, što „Jeanne Du Barry“ čini jednim od najskupljih filmova svih vremena.

Pored „Jeanne Du Barry“,Johnny Depp je ove godine počeo da snima i biografski film „Modi“, koji govori o životu Amedea Modiglianija, italijanskog slikara i vajara.