Jon Bon Jovi je mislio da je „Livin’ on a Prayer“ jednostavno „okej pesma”

Richie Sambora nazvao je Jona Bon Jovija „idiotom“ jer nije shvatio potencijal pesme „Livin’ on a Prayer“ kada su je napisali.

“Sećam se da sam izašao iz sobe sa Richiem”, rekao je pevač za The Irish Times, “i rekao sam mu “E, okej je ova pesma. Možda bi trebalo da je stavimo na filmski soundtrack.” Richie me je pogledao i rekao, “Ti si idiot. Stvar je zaista dobra”. “Rekao sam, “Samo ne znam kuda ide.“ Ali još nije imao taj bum-bum-bum bas, pa je zvučalo više kao Clash.”

“Ta pesma, Bog je blagoslovio”, nastavio je. “Ali, Bože, ko je znao? Mi sigurno nismo, uveravam vas. Nastala je u danu kada niko od nas nije imao ideje. Razgovarali smo i iz toga je proizišlo. Siguran sam da sam srećan što je moja pesma! “

Izdata kao drugi singl sa albuma Bon Jovija iz 1986. godine, “Slippery When Wet”, “Livin ‘on a Prayer” postao je njihov drugi uzastopni broj 1 u prodaji od 3 miliona primeraka. Pesma mu nije samo kupila kuću, dodao je, “kupio je kuće mnogim ljudima“.

Pre godinu i po dana, tokom sesije pitanja i odgovora na svom krstarenju Runaway to Paradise, Bon Jovi je rekao da njegove sumnje u vezi sa “Livin’ on a Prayer“ proističu iz njegovog uverenja da “ne zvuči ni na šta konkretno. Znate, “Runaway“ ima osam nota, poput puno pesama na radiju u to vreme. Čak i “You Give Love Bad Name“ je podsećala na druge pesme koje su se nalazile na radiju. “Livin’ on a Prayer” nije zvučala kao tada aktuelne stvari. Dakle, bio sam nekako ravnodušan. Pomislio sam: “Pa, drugačije je, ali da li je rok pesma? Jesmo li to mi?”

Međutim, dodao je da se kaje što je uveo ključnu promenu u modulaciji na kraju pesme, našalivši se da mu to stvara probleme “svake noći tokom 36 godina”.

Pisao : Rastko Tomić