Kako je Nirvana zamalo izgubila 100 hiljada dolara zbog bilijara

Nirvana je producentu Steve Albiniju platila 100.000 dolara da producira njihov album “In Utero”, ali na stolu je bila ponuda Albinija gde možda ne bi morali da mu plate ni centa.

Kako kaže priča, Albini se kladio i rekao je, ako ga neko od trojice članova benda pobedi u bilijaru, radiće besplatno album, a ako izgube udvostručiće mu platu.

Priča je izašla u javnost tokom nedavnog intervjua sa Albinijem za Kerrang! „Plaćali smo mu 100.000 dolara“, rekao je jednom Dave Grohl. „Ko ima mu*a da se kocka na nešto tako veliko, mora da je neverovatan, pa smo svi rekli ne. Plus što je imao svoj štap. Nismo želeli da se zajebavamo sa tim. ”

Na pitanje o opkladi, Albini se prisetio, „To sam radio sa svakim bendom sa kojim sam radio i niko me nikada nije prihvatio u ponudi“.

Nastavio je, “Nije da sam posebno dobar igrač bilijara, ali imam jednake šanse za pobedu u fer igri. Na kraju, to neće toliko uticati na moj život ako dobijem duplo veći iznos novca za sesiju ili je radio besplatno. Ali pretpostavio sam da su momci iz Nirvane bili malo skloniji riziku od mene. ”

čitajte više : Najboljih 11 albuma koji pune 30 godina

Osvrćući se na svoje vreme sa Nirvanom, Albini kaže da je bio pažljiv u pristupu grupi, a posebno Kurtu Cobainu. „Nisam pokušavao da postanem njegov lažni drug, jer sam znao da svi oko njega pokušavaju parazitski da se uvuku u njegov svet i želeo sam da zna da o tome ne mora da brine sa mnom . Tako da ga nikada nisam pritiskao zbog bilo kakve lične intimnosti”, rekao je producent, pre nego što je izjavio svoj lični stav. „Morao sam da ga vidim na poslu i video sam da je izuzetno ozbiljan prema svojoj muzici i da je njegova strast bila iskrena. Mislim da su ljudi na to odgovorili, jer je imao prepoznatljiv glas. Poštujem ga i kao umetnika i kao osobu “.

Iako Nirvana nije prihvatila opkladu u bilijaru, verovatno bi trebalo da smatraju da imaju sreće što na stolu nije bio poker. Producent je otkrio: „Igram poker za novac. To je fascinantna igra i stimuliše moj mozak, ali da ne zarađujem od toga, ne bih to radio. To mi je postalo značajan deo prihoda i na njega se oslanjam kao na svoj život. Ne radim to iz zabave.”

Čitajte više : 20 stvari koje verovatno niste znali u vezi Dave Grohla