Kako su The Police uticali na to da Foo Fighters dobiju baš to ime

Dave Grohl objasnio je kako su mu The Police pomogli da odabere ime za Foo Fighters i rekao je da je bubnjar Stewart Copeland idealna osoba da uvede njegov bend u Rock & Roll Hall of Fame.

Foo Fighters su nedavno imenovani među kandidatima za klasu 2021. Iako nije sigurno da će pobediti, Grohl je rekao da bi mu bilo veoma drago ako se to desi.

Upitan o tome ko bi mogao da prenese tu čast, rekao je: „Ovaj bend je započeo sa ovom demo trakom koju sam ja napravio. … Ušao sam u studio pet dana, svirao sam sve instrumente, snimio 13 ili 14 pesama – samo iz zabave. Napravio sam kasete i nazvao sam ih ,,Foo Fighters”, jer zapravo nisam želeo da svi znaju da sam to ja. Pomislio sam da će možda, ako nekome dam kasetu, možda pomisliti da je to bend,  i biti iznenađen kad sazna da je to bila samo jedna osoba i da sam to bio ja. S obzirom da sam tada završio sa Nirvanom, nisam želeo da ispadne da imam solo projekat. Pa sam ga nazvao Foo Fighters. “

Grohl je smislio ime nakon što se setio iskustva iz detinjstva. „Kad sam bio mlad, neko mi je dao ploču umetnika po imenu Klark Kent“, rekao je.

„Bila je to nekako čudna. … Zvučalo je slično The Police-u, jer je to zapravo bio Stewart Copeland, bubnjar tog benda. Ali taj album je napravio pod imenom Klark Kent. Nije se potpisao pod svojim imenom. Kada sam ga dobio prvi put rekao sam : „Vau, ko je Klark Kent? Ovo je nekako kul! ’Tada mi je neko rekao: ,,Pa to je Stewart Copeland! ’“

Objasnio je “to me je zaista inspirisalo. Mislim da bi Stew bio sjajan momak da uvede moj bend u RnR Hall of Fame.”