Bruce Springsteen uhvaćen pijan u vožnji

Pošto je u javnost procurila informacija da je veteran rock scene Bruce Springsteen 14. novembra prošle godine u Nju Džeziju uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju, fabrika automobila Jeep sa svog službenog YouTube kanala ekspresno je uklonila reklamu u kojoj je glavnu ulogu imao upravo slavni muzičar.

Njegov portparol kratko je prokomentarisao da je 71-godišnji Springstin sarađivao s policijom, a optužen je, saznaje se, za nesmotrenu vožnju pod uticajem alkohola i konzumiranje alkohola u zatvorenom prostoru.

Vest o Brusovom saobraćajnom preršaju stigla je nakon što je prošle nedelje na Super Bowlu premijerno prikazana reklama u kojoj roker sedi za volanom Jeepa i promoviše poruku nacionalnog jedinstva.

– Alkohol i vožnja nikad se ne mogu oprostiti niti opravdati. Jedino ispravno je zaustaviti emitovanje reklame dok se ne utvrde stvarne činjenice. Ali naša poruka zajedništva i jedinstva i dalje ostaje jednako važna – saopštili su iz Jeepa, a prenosi portal Hot Press.

Inače, spomenuta video reklama prva je koju je Bruce ikad snimio. On u njoj vozi svoj Jeep CJ-5 iz 1980. godine.

Zanimljivo je da je Li Ijakoka tadašnji predsednik Chryslera, još sredinom 1980-ih Springsteen-u nudio pozamašnu svotu novca u nadi da će mu roker dozvoliti da kompanija koristi negovu pesmu “Born in the U.S.A.” u reklami za Chrysler. Brus ga je tada odbio. Više od 30 godina kasnije, 2018, isto je pokušao i Olivije Fransoa, tada glavni direktor marketinga za Fiat Chrysler, ali i njegovi napori bili su uzaludni.

– Čovek jednostavno nije na prodaju – rekao je Fransoa, koji je danas, kao glavni direktor marketinga u Stellantisu, multinacionalnoj automobilskoj korporaciji sa sedištem u Amsterdamu, ipak uspeo da pridobije rock zvezdu.

Reklama koja je sada uklonjena s YouTubea snimana je u Kansasu, Koloradu i Nebraski, a umesto da za tu priliku licencira neku svoju već postojeću pesmu, Springstin je u saradnji s Ronom Anjelom komponovao jednu sasvim novu.