Photo : promo

Ki Klop predstavlja singl ”Duh u ormaru” kojim najavljuje debitantski LP ”Otopljeni disko”

Mladi zagrebački duo Ki Klop predstavlja plesni singl „Ghost in the Closet” koji ujedno najavljuje i njihov debitantski LP „Melted Disco” koji će biti objavljen za izdavačku kuću JeboTon.

Pesma i album su mešavina alternativne klupske muzike i disko energije ispunjene zvucima gitare, a muzički spot donosi novi vizuelni identitet benda.

Inspiraciju za pesmu „Ghost in the Closet” pronašao je Ki Klop u filmu Priča o duhovima, a Pavle Kocanjer (Vjetroslavkprdinski) je kreativni mozak koji stoji iza mistične priče koja prati spot, savršeno dopunjujući pesmu. Spot je režirao i montirao talentovani Pavle, a kao asistent kamere pridružio mu se Ivor Pondelak. Glavni junaci ove filmske priče su Ki Klop, odnosno Jakov i Luka, koji pišu i tekst i muziku. Pesmu je miksovao Jakov Ramničer, a mastering pesme je uradio iskusni producent Filip Motovunski (FM Mastering).

Ki Klop su Luka Žigolić i Jakov Ramničer, dugogodišnji prijatelji i kolege koji su zajedno svirali u raznim projektima pre nego što su osnovali svoj bend. U avgustu ove godine zagrebački duo se predstavio EP izdanjem “In the carpet shop” i njime se pridružio etiketi JeboTon, koja je ove godine proslavila i 12 godina postojanja. EP se sastoji od pet pesama prožetih mešavinom modernog indi pop roka i primesa čvrstog i plesnog elektro diska. „Risika“, „Guraš sve pod tepiš“, „Suton“, „Dućan kilima“ i „Tuk Tuk“ donele su moderne plesne ritmove i melodije i kreativne poetske slike, a novim izdanjem Ki Klop preciznije definišu estetiku svog zvučni i vizuelni identitet u kome se topi sve oko njih. Bend se ističe i po nastupima uživo u vidu dramatičnog koncerta, posebnih bendovskih scenografija i kostima, kao i zarazne energije.

„Kakav ti je orman, kakvo ti je stanje duha“, kaže Ki Klop pesmom „Duh u ormaru“, prvim singlom sa predstojećeg izdanja „Otopljeni disko“, čiji naziv samo govori kako će album zvučati. Duhovi, ples i mašine za pranje veša samo su neki od čudnih motiva koji prožimaju eklektičan i zanimljiv novi spot benda. Singl i video su dostupni na Youtubeu i svim servisima za strimovanje.