Photo : promo

Ivo Jurić u najvažnijoj pesmi svoje karijere govori o prolaznosti života i sreći

Talentovani muzičar Ivo Jurić, posle uspešnog singla “Neobičan par”, otkriva nam svoju najbolju i najvažniju pesmu u karijeri.

Novi singl “Evo sviće” ispunjen je dubokim emocijama i životnim porukama. Kroz metaforu zore pesma prenosi snažnu poruku o prolaznosti vremena i potrebi da se cene trenuci sreće i lepote u životu. Pesma je inspirisana delima velikih rok ikona i ličnih idola Ive Jurića, poput Brusa Springstina i Toma Petija, kao i domaćih umetnika kao što su Miladin Šobić, Bajaga i Riblja čorba.

„Evo sviće” se razlikuje od Ivinih prethodnih singlova, i lirski i emotivno. To je rezultat saradnje sa velikim gitaristom i autorom ove pesme Slavenom Janićem.

Mostarski muzičar Ivo Jurić napisao rock posvetu svim neobičnim parovima

„Verujem da će pesma doneti ljudima ono što je trebalo da se kaže, da uživaju sa voljenom osobom u svakom lepom trenutku, pa i te neprospavane noći, jer tih trenutaka nije mnogo i ne traju dugo. I bilo bi lepo da je vreme do tada stalo ili da nas prođe“, kaže Slaven.

Pesmu je radio stalni saradnik Ive Jurića, gitarista Josip Vukoja, koji stoji i iza produkcije. Snimanje pesme predstavljalo je izazov u ​​dočaravanju atmosfere zore i prenošenju složenih emocija.

„Zamislite pored voljene osobe i kako ih gledate dok spavaju. Čujete sat koji otkucava na zidu i shvatite kako brzo sve ovo prolazi. Kako smo kratki ovde. Ispunjeni srećom i zahvalnošću, želite da zaustavite to vreme, želite da taj trenutak traje, želite da ostanete budni. Ali da li si budan ili spavaš, zora dolazi i zora je“, kaže Ivo Jurić i dodaje da će do kraja godine uživo promovisati novi singl kroz nastupe u raznim gradovima.

Pesma je dobila i prateći spot koji savršeno prenosi osećaj prolaznosti života i želju da trenuci sreće traju mnogo duže. Spot je režirao Dino Kadragić, a sniman je u Humu u Mostaru. Ivo se ovom prilikom zahvaljuje svom bratu Dadi i njegovoj Marini što su bili zaštitno lice ovog videa.