KK’S PRIEST objavljuju debitantski album sledeće godine

KK’S PRIEST, novi bend koji čine bivši članovi Judas Priest-a K.K. Downing (gitara), Tim “Ripper” Owens (vokal) i Les Binks (bubnjevi), izdaće svoj debi album 2021. godine putem Explorer1 Music Group.

Grupa će takođe održati odabrane koncerte sledeće godine povodom obeležavanja 50. godišnjice Judas Priest-a i Downingove karijere kao osnivača. Set pesama činiće kako klasici Judas Priest-a tako i nove pesme.

24. decembra, Downing je na svojim društvenim mrežama objavio objavu u kojoj je izjavio da mu je veoma žao što je korona virus  sve pokvario, ali da je plan za sledeću godinu da izdaju album i da održe koncerte.

KK’S PRIEST zaokružuju gitarista A.J. Mills (HOSTILE) i basista Toni Nevton (VOODOO SIX).

Owens se Judas Priest-u pridružio 1996. godine i sa bendom snimio dva studijska albuma – 1997. „Jugulator“ i 2001. „Demolition“ – pre nego što je se Priest ponovo okupio sa Robom Halfordom 2003. godine.

Downing je 2011. napustio Priest zbog tvrdnji o sukobu unutar benda, lošem upravljanju i opadanju kvaliteta izvođenja. Zamenio ga je Richie Faulkner, skoro tri decenije mlađi od njega.

Prošle godine je Downing rekao da je kontaktirao bend vezano za učešće na predstojećoj turneji pedesetogodišnjice benda, ali da je njihov odgovor bio da nisu zainteresovani da ga uključe.

Dearest metal fans,

seasons greetings to you all! I wish you sincere heart felt sentiments from myself and KK’s Priest…

Posted by K.K. Downing’s Steel Mill on Thursday, December 24, 2020