Rich Fury, Getty Images / YouTube: Linkin Park

Linkin Park objavili novu pesmu sa Česterom na vokalu

Linkin Park je zvanično objavio “Friendly Fire”, do sada neobjavljenu pesmu iz “One More Light” perioda 2017. godine, koja uključuje glavne vokale pokojnog Čestera Beningtona.

Pesma je preuzeta sa sesija benda za njihov posljednji album “One More Light”, objavljenog dva meseca pre smrti Beningtona.

Majk Šinoda, gitarista Linkin Parka, još je 2020. spomenuo pesmu:

– Pored albuma, miksovali smo još pesama da vidimo hoće li nekao od njih da se istaknue. Odnosno, kad bi nešto mogli upotrebiti za B-stranu, to bi bila pesma “Friendly Fire”.

Čujte novu do sada neobjavljenu pesmu Linkin Parka sa glasom Čestera Beningstona

Bend je tizovao pesmu ranije ove nedelje, a sada je stigla cela pesma i pratieći video spot.

Uz novu pesmu, Linkin Park je najavio predstojeću kompilaciju singlova, “Papercuts” koji obuhvata karijeru (Singles Collection 2000–2023), koja će biti objavljena 12. aprila.

Posle smrti Čestera Beningtona, bend se nije raspao, ali još nisu bili aktivni na polju nastupa i izdavanja albuma. Jedina aktivnost kojom su se bavili su reizdanja albuma. 2020. su slavili 20. obljetnicu albuma prvijenca “Hybrid Theory”, u čiju su počast izdali reizdanje. Takođe, 2023. su objavili reizdanje albuma “Meteora”. Na oba reizdanja su uključieni dodatni materijali koji dotad nisu objavljeni. Reizdanje albuma “Hybrid Theory” sadržava live izvedbe i demo jesme, a reizdanje “Hybrid Theory” sadrži i neobjavljene pesme.