Liquid Tension Experiment najavili prvi album posle 22 godine

Liquid Tension Experiment – prog grupa sa trojicom članova Dream Theatera iz prošlosti i sadašnjosti, plus legendarni basista Tony Levin – najavili su “LTE3”, svoj treći album i prvi od 1999. godine.

“Posle više od 20 godina od poslednjeg zajedničkog snimanja, nas četvorica smo zakoračili u studio i kao da uopšte nije prošlo svo to vreme! Sva čarolija koja je prva dva LTE albuma učinila se tako posebnim, još uvek je bila tu i tako smo se lepo proveli praveći ovu ploču “, rekao je gitarista John Petrucci. „Izuzetno sam ponosan na ono što smo zajedno stvorili i jedva čekam da to svi čuju!“

Novi album, koji će biti objavljen 26. marta u izdanju InsideOut Music, takođe je prilika da se Portnoy pridruži ponovo bivšim drugarima iz Dream Theatra, ako izuzmemo da je svirao i na solo albumu gitariste 2020. godine, “Terminal Velocity”. To je bio prvi album koji su njih dvojica zajedno napravili otkako je Dream Theater 2009. godine predstavio “Black Clouds & Silver Linings”.

Portnoy je rekao za predstojeći album Liquid Tension Experiment, “Najbolje što je moglo izaći iz 2020. godine bilo je ovo dugo očekivano ponovno okupljanje! I sigurno je vredelo čekanja jer je nakon svih ovih godina magična hemija još uvek bila tamo i jača nego ikad! ”

Spisak pesama :

1. “Hypersonic” (8:22)
2. “Beating The Odds” (6:09)
3. “Liquid Evolution” (3:23)
4. “The Passage Of Time” (7:32)
5. “Chris & Kevin’s Amazing Odyssey” (5:04)
6. “Rhapsody In Blue” (13:16)
7. “Shades Of Hope” (4:42)
8. “Key To The Imagination” (13:14)