Ljubljanski showcase festival MENT, objavio spisak od više od 120 govornika

Za jubilarnu 10. godišnjicu, vodeći regionalni showcase, MENT iz Ljubljane, nakon objavljivanja konačnog sastava izvođača, objavljuje i spisak govornika koji ove godine iznosi 120 na 33 panela (intervjui, okrugli stolovi, prezentacije i radionice), 7 MENTorstva i 6 sesija za brzo umrežavanje.

Najvažniji delovi programa konferencije uključuju intervju sa Kitom Milerom, osnivačem londonskog festivala Vide Awake i Bad Vibrations kolektiva, Šonom Rejnaldom, jednim od najuticajnijih kompozitora savremene elektronske muzike i autorom hvaljenog biltena First Floor, Loren Sohikijan, šefom butik PR agencije Modern Matters, Ivan Novak, osnivač, menadžer i idejni tvorac Laibacha i Nikolina Finska, veteranka industrije video igara.

Pogledaće nemački Fusion festival, srpsku platformu i festival Hali Gali, slovenačku diskografsku kuću Moonlee Records, koja slavi 20 godina postojanja, i metal kolektiv Dirty Skunks. Poslednja tri dobijaju sopstvene faze na MENT 2024 gde ćete moći da otkrijete nova imena.

Velika vest u 2024. je CE/MENT, novi segment posvećen elektronskoj muzici i klupskoj kulturi. U petak, 23. februara, deo programa konferencije biće posvećen isključivo relevantnim temama iz sveta plesa i elektronske muzike.

A od ove godine MENT počinje i sa MENToringom, serijom jednosatnih sesija u malim grupama, gde ćete imati priliku da pitate stručnjake iz različitih oblasti muzičkog biznisa sve što vas zanima na određenu temu – muzički menadžment , agenti za rezervacije, muzička promocija, šoukej festivali, striming & digital, evropsko finansiranje. Otvorene su prijave za mentorstvo, kao i za speed networking.

Pretprodaja karata za MENT traje do 20. februara, a više o njima, kao i o celom festivalu, možete saznati na zvaničnom sajtu.​