Izvor : Facebook profil Mark Knopfler

Mark Knopfler singlom “Ahead of the Game” najavljuje novi album

Mark Knopfler, 12. aprila, predstaviće svoj predstojeći album “One Deep River”, kojim se vraća svojim korenima.

Album stiže šest godina nakon poslednjeg albuma “Down The Road Wherever”. Album nosi naziv „One Deep River“, a na naslovnoj strani nalazi se slika kultnog mosta u Njukaslu, koji je omaž reci Tajn.

„Prelazak preko mosta reke Tajn uvek vam ostane u sećanju“, objasnio je Mark u biltenu e-pošte svojim obožavaocima. „To je ono što ste, kao mladić, uradili kada ste otišli ​​od kuće i taj osećaj je isti svaki put kada to uradite. Bez obzira da li odlazite ili se vraćate, uvek ste povezani sa svojim detinjstvom. Njegova moć ne posustaje.”

Na svom novom albumu Knopfler sarađuje sa Jimom Coxom i Guyem Fletcherom na klavijaturama, Glennom Worfom na basu, Ianom Thomasom na bubnjevima i Dannyjem Cummingsom na perkusijama. Richard Bennet preuzima vođstvo na gitari, a novajlija Gregom Leiszom na pedal and lap steelu. Mike McGoldrick svira flaute i gajde, John McCusker svira violinu, a sestre Emma i Tamsin Topolski su prateći vokali.

Pred pevačem je zahtevna godina koja pored izdanja njegovog novog solo albuma uključuje i aukciju visokog profila i produkciju dokumentarnog serijala za Sky Arts.