Lzzy Hale i Avenged Sevenfold izabrali svoje omiljene albume iz 2019. godine

2019. godine je bila jedna od boljih godina u metal muzici. Pored mnogobrojnih albuma, i Tool, Rammstein i Slipknot su objavili svoje sjajne i dugo isčekivane albume. I mi smo isto objavili par listi sa najboljim albumima i pesmama, što domaćim – što stranim, koje možete naći ovde.  Tako su i neke poznate ličnosti objavile svoja mišljenja vezano za najbolje albume u prethodnoj godini.

Lzzy je prošle godine sa svojim bendom Halestorm objavila album “Vicious” koji je ove godine promovisala, i najavili su da spremaju novi EP, a sada je i izjavila njene omiljene albume iz prethodne godine :

Nick Cave and the Bad Seeds – Ghosteen

“Volim Nicka Cavea. Album je tako tužan, kao melanholični voz misli. Prelepo je, poetično i odvažno u srcu.”

Bring Me the Horizon – Amo

“Ovi momci znaju kako da objave zarazne pesme. Ceo ovaj album je divna mešavina slatkog popa i metala. Dobra produkcija ovaj album čini jednostavnim za slušanje i prepun je tema za dizajn za majice.”

Tool – Fear Inoculum

“Šta da kažem… osim to je Tool. Na ovom albumu, po mom mišljenju, nisu išli po klasičnom šablonu i zaraznim pesmama već je ovaj album nekako više urađen tokom džemovanja. Tonovi gitare su sjajni, a bubanj neverovatan kao i uvek.”

Rival Sons – Feral Roots

“Ovi moomci sviraju rock and roll koji potresa dušu kao niko drugi. Neverovatni muzičari i strastveni pevač. Ovaj album, po meni, govori o tome kako se držite, ko ste i odakle dolazite dok idete dugim autoputem prema nečem većem od sebe. Što je još neverovatnije od ovog albuma je videti ove momke uživo. Daju 110 odsto svake noći.”

The Cranberries – In the End

“U znak nedavno preminule Dolores O’Riordan, ostatak benda je snimio instrumente na demo snimke koje je ostavila iza sebe, stvarajući na taj način ovaj album. Strašno je čuti Doloresin glas kako peva o njenom bolu i tuzi koja ju je na kraju i dovela do kraja. Ovaj album  ima neke od najiskrenijih tekstova objavljenih poslednjih par godina.”

Ghost – Kiss the Go-Goat EP

“Niko nema takvu vrstu humora kao Ghost. Mozak benda Tobias je genije i jedva čekam da čujem sledeće izdanje Ghost-a!”

Korn – The Nothing

“Vrtela sam ovaj album mesecima. Legendarni Korn nam je doneo riffove, tonove, lirsko ludilo i glas jedinstvenog Jonathan Davisa.”

King Gizzard and the Lizard Wizard – Infest the Rats’ Nest

Moderni Zappa u metal fazonu. Nema granica, nema plafona – oni istinski sviraju sve ono što ih uzbuđuje. Pokušajte da ih zarobite u kutiju. Iskočiće iz nje kao Astro Glide.”

Larkin Poe – Venom and Faith

“Volim ove devojke! Sestrinski duo sa sedištem u Nashvilleu koji je 2019. godine nominovan za Grammy nagradu sastoji se od Rebeke i Megan Lovell, srca i zuba na ovom albumu koje su bolji muzičari od večine muškaraca trenutno!”

Devin Townsend – Empath

“Ovaj čovek nema granice. A ovaj album možete slušati desetak puta i uvek ćete čuti nešto novo. Zaista legendarno!”

Billie Eilish – When All Fall Asleep, Where Do We Go?

“Ovo je moj izbor godine za pop muziku. Iskreno i opasno. Podseća me na to kako sam se osećala povodom Lady Gaginog albuma “Fame Monster”. Ovaj album prkosi žanrovima. I pop princeze i metalci mogu pronaći nešto što im se sviđa na ovom albumu.”
A što se tiče Avenged Sevenfold-a, poslednji album “The Stage” su objavili 2016. godine, a novo izdanje od njih možemo najverovatnije očekivati ove godine, iako nije potvđeno zvanično – postoje nagoveštaji. M. Shadows, Synyster Gates, Johnny Christ i Brooks Wackerman su izabrali po 5 omiljenih albuma iz prošle godine, a njihov izbor možete videti ispod.

M. SHADOWS
Tool – Fear Inoculum
Lana Del Rey – Norman Fucking Rockwell!
Kanye West – Jesus Is King
Bring Me The Horizon – Amo
Billie Elilsh – When We All Fall Asleep, Where Do We Go?

SYNYSTER GATES
Tool – Fear Inoculum
Kanye West – Jesus Is King
Billie Ellish – When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
Dirty Heads – Super Moon
Weezer – Teal Record

ZACKY VENGEANCE
Bring Me The Horizon – Amo
Machine Gun Kelly – Hotel Diablo
Volbeat – Rewind, Replay, Rebound
Post Malone – Hollywood Is Bleeding
Gary Clark Jr. – This Land

JOHNNY CHRIST
Tool – Fear Inoculum
Dirty Heads – Super Moon
Billie Ellish – When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
Weezer – Black Album
Lizzo – Cuz I Love You

BROOKS WACKERMAN
Tool – Fear Inoculum
Billie Ellish – When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
The Raconteurs – Help Us Stranger
The Fearless Flyers – The Fearless Flyers II
The National – I Am Easy To Find