Amy Lee o novom albumu Evanescence-a

Rekli bismo da će 2020. biti velika godina za Evanescence, jer bend kreće u aprilu na turneju sa bendom Within Temptation, a priča se i o novom albumu.

Pevačica Amy Lee razgovarala je o statusu novog albuma benda, za koji kaže da trenutno vuče ka mračnoj i žešćoj strani.

“Imamo lepu kolekciju pesama, osećaj i teme istih počinju da se razvijaju. Jako sam uzbuđena kako se sve odvija”, rekla je Lee. “Ne želim da pričam previše jer imamo dug put pred sobom, ali definitivno smo raspoloženi za žestoku svirku. Album će biti veoma mračan i žestok.”

Evanescence su se nedavno vratili sa novom muzikom, odnosno sa obradom pesme Fleetwood Mac-a “The Chain” za video igricu Gears 5. Lee kaže da se pesma neće pojaviti na njihovom sledećem albumu, ali oni napreduju prema mogućem izdanju 2020. godine.

“Odabraćemo nekoliko pesama za koje znamo da smo spremni da ih snimimo i da ih volimo, onda ćemo ući u studio sa producentom”, kaže Lee o trenutnom statusu benda. “Tada ćemo nastaviti da radimo i možda isprobati nekog drugog producenta na tih nekoliko pesama.”

Pevačica je rekla da iako sve njihove pesme možda neće biti objavljene u isto vreme, odnosno da će biti objavljivane kao singlovi jedna po jedna, ali dodaje da će svakako na kraju biti sve skupljene u celinu, odnosno album.