Mac Tire objavili novi singl i spot

Sastav Mac Tire objavio je novi singl ispraćen spotom !

Happy Sad je treći po redu video-singl novosadske grupe Mac Tire koja je ove godine izdala svoj album prvenac “Treatise” za izdavačku kuću SKCNS.

Nakon uspešne letnje turneje tokom koje je Mac Tire nastupio između ostalog i na Exitovom Fusion Stage-u, kao i na Zidiću Doma omladine Beograda, bend se simbolično oprašta od 2019. objavljivanjem video spota za numeru “Happy Sad”.

Kao što je to slučaj na većini njihovih pesama, i ovde možemo bez greške čuti uticaj jednog od mnogobrojnih gostiju koji su učestvovali u snimanju aktuelnog albuma. Ovog puta je to Predrag Jandrić Gaga iz Vriska Generacije, zadužen za prateće vokale i dodatne gitare.

Spot je snimio Steff Bohrer, inače frontman engleskog power-pop benda (The Thieves), na lokacijama u Londonu, a montirao ga je sam Vuk. Pored uobičajenih kadrova, u montaži su korišteni i arhivski snimci Londona sa kraja ’70 i početka ’80 godina, a fanovi horror filmova, uključujići svakako i domaća ostvarenja, će posebno uživati u mnogobrojnim referencama koje se prepliću sa kadrovima iz Brompton Cemetery-a i Soho-a.

Da podsetimo, kompletan album „Treatise“ možete da stream-ujete ili kupite na sledećem linku: https://ampl.ink/7wQll