Photo : Promo

Manu Chao 23. septembra nastupa u Botaničkoj bašti

Miljenik srpske publike, čuveni muzičar Manu Chao održaće koncert u Beogradu pod nazivom „Acoustic“, 23. septembra sa početkom u 20.30 časova u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, u okviru serije koncerata „Garden Sessions“ u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Ulaznice po jedinstvenoj ceni od 1700 dinara mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima. Ulaz u koncertni prostor biće iz ulice Vojvode Dobrnjca.

Manu Chao je francusko-španski muzičar koji peva na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, galicijskom, portugalskom, grčkom, a povremeno i na drugim jezicima. Svoju muzičku karijeru započeo je u Parizu, svirajući sa grupama kao što su Hot Pants i Los Carayos, koje su kombinovale različite jezike i muzičke stilove. Sa prijateljima i bratom Antoanom Čaom osnovao je bend Mano Negra 1987. godine, koji je postigao značajan uspeh, posebno u Evropi.

Manu je postao solo umetnik 1995. godine i od tada redovno ide na turneje sa svojim bendom Radio Bemba. Cilj benda bio je da se dočara zvuk ulične muzike i barskih scena iz različitih kultura; Chao i grupa proveli su nekoliko godina putujući po Južnoj i Centralnoj Americi, snimajući novu muziku, na osnovu čega je nastao album “Clandestino” 1998. godine prodat u preko pet miliona primeraka.

Posebno su se izdvojile pesme “Bongo Bong” i “Clandestino”. Usledili su albumi “Próxima Estación: Esperanza” (2001), “Radio Bemba Sound System” (2002), “Sibérie m’était contéee” (2004), “La Radiolina” (2007), “Baionarena” (2008), a nedavno je Manu Chao objavio nove pesme, među kojima je najnovija “Me Provoca Te Ver”. Zanimljivo je da je pre dve godine objavio pesmu sa Dubiozom Kolektiv pod nazivom “Cross the Line”.

Manu Chao više puta je nastupao u Srbiji na različitim lokacijama, na oduševljenje domaće publike, a ovoga puta prvi put će nastupiti u prostoru Botaničke bašte u Beogradu, uz ograničen kapacitet.