Omot

Marko Tolja predstavlja EP “Pianissimo” savršen za duge jesenje večeri

Marko Tolja godinu je započeo rasprodatim koncertom u Dvorani Lisinski, a usledili su hitovi “Nismo znali bolje” i “Ruke sigurne”, a sada stiže i nežan EP “Pianissimo” u kojem će slušaoci uživati tokom dugih jesenskih večeri.

Najavni singl EP-a je emotivna pesma “Vrijeme” nastala u saradnji sa Pjevačkim zborom mladih “Josip Kaplan”.” ‘Pianissimo’ je upravo ono što nam i sama ta reč da naslutiti: nešto lagano, tiho i nežno; i uglavnom na klaviru. Minimalistički i intorspektivno. Neki će reći da je možda i “čudno” ili “nekonvencijalno” za ova vremena. Ja na to mogu samo reći da je ovakav EP bio moja potreba. Velika potreba. U doba kada naš muzički rad živi od singla do singla osetio sam da se moram vratiti na ono staro. Napraviti jedno celovito jelo koje će publici pokazati moje trenutno razmišljanje i rad. Da, to možda nisu pompezni “radijski hitovi” što se danas očekuju od svakog muzičara, ali je Pianissimo nešto najitimnije što sam do sada napisao i snimio. Tu se nalaze pesme i priče koje meni jako puno znače, a da se nisam odlučio na ovaj korak možda nikada ne bi ni videle svetlo dana.”, ispričao je Marko.

 https://mcusercontent.com/69d2272e6a877d3b25113c4c0/_compresseds/11e4842f-5a9a-8297-1a18-64297d2c76a1.jpgFoto: Jelena Balić

Za Marka je stvaranje ovog albuma značajno i zbog toga što je na njemu radio sa dugogodišnjim saradnicima koji su ostavili pečat na njegovoj karijeri, ali i jednog sasvim posebnog mesta na kojem je sniman prateći video:“Uz divne aranžmane Ivana Popeskića i sjajne muzičare poput Henrija Radanovića, Bruna Urlića, Petra Kovačića i PZM Josip Kaplan mislim da smo napravili jedan poseban muzički “paketić”. Prezentacijski video za ovaj projekt snimili smo tamo gde je i počela moja ljubav prema poeziji: u “mojoj” gimnaziji – Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji u Rijeci. Time sam zatvorio još jedan krug i nadam se da će se slušaoci stvarno prepustiti i pronaći neku svoju priču u ovim pesmama.“, otkrio je.EP “Pianissimo” i singl “Vrijeme” dostupni su na svim streaming servisima.