Metalci iz crtanog filma „Beavis and Butt-Head“ vraćaju se sa novim filmom

MTV-ov glavni crtani film, Beavis and Butt-Head, koji je definisao gene generacije X, o dvojici tinejdžera iz crtanog filma poznatih po nazalnom smehu i ljubavi prema heavy metalu, vratiće se sa potpuno novim filmom na Paramount +.

Ovo će biti drugi “Beavis and Butt-Head” film(prvi je objavljen 1996. godine), a novu filmsku adaptaciju najavio je predsednik MTV Entertainment Group Chris McCarthy.

Takođe, još jedna najava je stigla putem zoom poziva dvojice crtanih likova gde je Butt-Head rekao: “Dakle, eto, mi snimamo film.” Beavis je dodao: “I to će biti na Paramount + – kick-ass.” Zatim su nastavili da se smeju činjenici da je Beavis rekao „mount“.

Prošlog jula, Comedy Central najavio je ekspanzivan ugovor sa Mike Judge-om kako bi ponovo aktivirao crtani „Beavis And Butt-Head“. Comedy Central je naručio dve sezone nove serije sa meta-temama koje se mogu odnositi i na nove i na stare obožavaoce – roditelje generacije X i njihovu decu iz generacije Z.

Poslednja sezona ovog crtanog prikazana je pre tačno 10 godina. Judge inače piše, producira i daje glas za oba lika.

Pokrenut 1993. godine, „Beavis And Butt-Head“ brzo je postao sila pop kulture i pokrenuo televizijsku revoluciju sa svojim čistim, satiričnim komentarom na omladinu i adolescenciju. Koncentrisan na dva tinejdžerska kauča, „Beavis“ i „Butt-Head“, koncept bez presedana odmah je postao deo narodnog jezika na način na koji to nije imala nijedna druga animirana serija za odrasle. Emisija poznata po rešavanju socijalnih pitanja, uključujući gojaznost tinejdžera, prava radnika i medijske trendove, povezala se sa čitavom generacijom, polažući pravo kao jedna od najinovativnijih serija u modernom Zeitgeist-u.

Dogovor o Comedy Central označio je Judgeov povratak kući nakon što je kreirao druge značajne serije, uključujući “Silicon Valley” i “King Of The Hill”, kao i filmove poput “Office Space” i “Idiocracy”, između ostalih. “Beavis and Butt-Head” označava povratak animaciji jer pokušava da stvori kulturni dijalog za novu generaciju, pružajući priliku poznatim obožavaocima i novoj publici da dožive i nasmeju se omiljenom američkom animiranom dvojcu.