HOLLYWOOD - CIRCA 1977: Singer Bon Scott and guitarist Angus Young of AC/DC put on a show for the crowd circa 1977 in Hollywood, California. In the background can be seen rhythm guitarist Malcolm Young and drummer Phil Rudd. (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

Angus Young ispričao kako su nastajale “Back in Black”, “Have A Drink On Me” i “Hells Bells”

Angus Young iz AC/DC-ja negirao je glasine da je pokojni pevač Bon Scott pomogao da napiše nekoliko numera na albumu „Back In Black“.

Bend je objavio ploču, samo nekoliko meseci nakon što je Scott umro u 33. godini od akutnog trovanja alkoholom 1980. godine.

Frontmen Brian Johnson, koji je zauzeo Scottovo mesto u postavi, osvrnuo je se na pisanje naslovne pesme tokom njene 40. godišnjice. „Sećam se da je „Back in Black“ bilo posebno teško napisati jer su iz benda svi govorili: „Slušajte, želimo ovu pesmu da bude u znak sećanja na Bona, ali ne želimo da bude tužna ili nepristojna, želimo da to bude dobra, pozitivna pesma“, rekao je.

„Bilo je prilično teško, ali mislim da smo to prilično dobro uradili. Jeste nekako spora, ali ima sjajan riff.“

U novom intervjuu, Young je sada rekao da Scott nije imao nikakvih informacija o samoj ploči, ali je pomogao u nekoliko ranih demo verzija.

„Bon nikada zapravo nije dobio priliku“, rekao je gitarista za magazin Paste. „U to vreme, ja i Malcolm smo pisali smo pesme, koje su na kraju postale pesme za „Back In Black“.

„Bili smo u Londonu u sobi za probe, a i Bon je sišao. A ono što se nekada dešavalo bilo je, ja i Malcolm bismo se okupili i uzeli bubanj, a Malcolm bi ponekad sedeo iza bubnjeva, i ja bih uzeo gitaru i samo svirao rifove. Inače, u suprotnom bi Malcolm uzeo gitaru i naterao bi me da sviram bubnjeve kako znam i umem.

„U svakom slučaju, radili smo daleko od kuće, i to što smo tada smislili je bio uvod, koji je zapravo postao uvod za „Hells Bells“. Tada se pojavio Bon, a Malcolm je rekao, ‘Oh, sjajno, Bon. Možeš da sedneš za bubnjeve, izvoli.’ Pošto je Bon prvobitno bio bubnjar. Bon je seo za bubnjeve tada da bismo probali da razradimo uvod, kako smo to želeli. Pa smo to sredili kako smo želeli.

„A drugi rif je bio „Have A Drink On Me“, s kojim se Malcolm igrao. Pa smo razradili uvod o tome i kako će pesma ići. Dakle, Bon je samo bio prisutan dok smo spremali demo snimke. I to je bilo to, zaista. Ako ste tražili šta je Bon uradio, to je zaista bilo samo što nam je pomogao na bubnjevima. I čak nam je rekao, dok smo noću kucali, “Vidi, probaćemo sve ovo sledeće nedelje.”

„Radio je na nekim tekstovima i rekao: „Probaćemo sledeće nedelje i možda nas trojica jednostavno možemo da počnemo da prolazimo kroz neke stvari. “Ali nažalost, preminuo je pre toga.“