(Image credit: Tim Saccenti/Jonathan Weiner)

Metallica najavljuje povratak balada

Metallica nije objavila baladu od “The Day That Never Comes” iz 2008., ali basista Robert Trujillo priznaje da će se spore pesme vratiti… na kraju.

Kada su u pitanju poslednje dve ploče Metalike, bend je prihvatio pristup koji se najbolje može sumirati tekstom pesme “Lux Æterna” gde kaže „full speed or nothin’“. Oba albuma, onaj iz 2016. “Hardwired… To Self Destruct” i “72 Seasons” iz 2023. vraćaju benda thrash korenima sa nijednom baladom na vidiku.

Ono što to čini još zanimljivijim jeste da je basista Robert Trujillo ranije ove godine otkrio da je – barem za njega – kreativni proces za “72 Seasons” počeo kada mu je Lars Ulrich zadužio da osmisli akustičnu verziju “Death Magnetic” numere “The Day That Never Comes”.

„Ne znam da li sam ga razočarao ili nisam uspeo, ali u suštini taj dan nikada nije došao jer sam sastavio originalni komad koji nije imao nikakve veze sa akustičnom verzijom“ – Trujillo je priznao u intervjuu objavljenom na zvaničnom sajtu Metallice. „Uzgred, tog originalnog dela nema na albumu, pa ga ne tražite… Više od svega, imao je za cilj da stavi poentu, a to je: ‘Jebi ga, hajde da budemo kreativni, hajde da se koncentrišemo na nove ideje, nova muzika, nova ploča.”

Novi „Black Symphony“ spektakl u Novom Sadu za sve ljubitelje grupe Metallica

U razgovoru za Metal Hammer šest meseci nakon objavljivanja ploče, Truhillo je upitan da li je “The Day That Never Comes” zapravo poslednja Metallicina balada – i da li ćemo ikada čuti akustičnu verziju.

„To je dobro pitanje! Što se tiče ‘The Day That Never Comes’, to je tako klasična pesma i ima mnogo potencijala kao akustična pesma, tako da mislim da je to nešto što ćemo uraditi u nekom trenutku, možda čak i kao deo akustičnog koncerta ili možda kao deo od ‘All Within My Hands’ [Metalikine neprofitne dobrotvorne organizacije]“, objašnjava on.

„Bilo je mnogo ideja koje nisu bile uključene u poslednju grupu pesama za novi album“, priznaje Robert. „U pozadini misli sam siguran da je postojala ideja da imamo sporiju pesmu ili baladu, ali osećalo se kao da smo želeli žestoko. Ipak, bilo je ideja za pesme koje se uklapaju u kategoriju balada.”

„Mene je ipak više zanimao metal, što je u suštini ono čemu smo težili kao tim, tako da je na kraju bilo kao ‘imamo sve ove pesme, ali nijedna nije balada’. Ali dinamički opseg onoga što imamo na ovom albumu je izjava za sebe, ali u nekom trenutku će biti balade.”

Izvor : Loudersound.com