Mile Kekin krajem meseca u Novom Sadu i Beogradu

Kantautor Mile Kekin nstupiće u 30. januara u Novom Sadu, i dan kasnije u Beogradu.

Kekin će krajem meseca posetiti Srbiju, te će nastupiti 30. januara u novosadskom Domu kulture, i u klubu Fest u Zemunu 31. januara. Na ovim koncertima promovisaće svoj samostalni album “Kuća bez krova”, koji je objavljen krajem prošle godine, a sa kog su singlovi i spotovi “Reno 4” , “Atlas”, “Takav par”, “Atlantida” i “Samo moja “.

Na albumu “Kuća bez krova” (izdavač Menart) Kekin je, pod palicom producenata Denisa Mujadžića Denikena, snimio deset pomno biranih i vrhunski odsviranih autorskih i delom autobiografskih pesama, koje se žanrovski razlikuju od materijala koji inače izvodi na koncertima svog matičnog punk-rock benda Hladno pivo.

“Ljude zbunjuje kad skačeš iz jedne fioke u drugu, ali svaki čovek, pa i mi muzikanti, ima potrebu da izađe iz ustaljenih šema. Osim toga u bendu se radi uvek o kompromisu ukusa a ovde je sve bilo po mome. Na kući bez krova sam jako pazio da budem dosledan prvobitnoj ideji da napravim američki široki album ulice i naravno da zvuči drugačije od Hladnog piva, inače ne bi imao smisla. Tematski i lirski je drugačiji, manje je bijesan i pjesme su više nekako pomirljivo-ljubavnog karaktera nego hladnopivovske”, objašnjava Mile.

Album “Kuća bez krova” Mile je zamislio kao svirani film sa deset scena i jednim glavnim likom koji dosta liči na njega.
“Počinje naslovnom ‘Kućom bez krova’ u kojoj upoznajete glavnog lika, a završava muškim duetom “Atlantida”, u kojem tragam za izgubljenim članovima svog plemena. Jednog sam i našao – na pesmi gostuje Bajaga koji kaže da je u njoj osetio nešto ‘dobronamerno, primereno i pozitivno’, a želja mi je da takve emocije stignu i do publike”, ističe Mile.

Članovi Miletovog benda na ovim koncertima biće:

Danko Krznarić – gitare i klavijature, perkusije i prateći vokali, Marko Bregant – gitare i prateći vokali, Andrija Lazo – harmonika i prateći vokali i Neven Jurić – bas gitara i prateći vokali.

Ulaznice po pretrprodajnoj ceni  od 1.000 rsd za novosadski nastup dostupne su na GIGSTIX prodajnim mestima, kao i online:
http://www.gigstix.com/sve-ulaznice/12-dogadjaji/2995-mile-kekin.

A za beogradski nastup cena karte je 1200 RSD i može se kupiti u klubu Fest i u Felix Shopu (TC Sremska). Na veče koncerta, cena ulaznice biće 1500 RSD.